Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik játéknapján matematikailag akár 11 együttes is bebiztosíthatja továbbjutását a legjobb 16 közé, de azért józan ésszel belegondolva kicsi a valószínűsége annak, hogy mindegyikük így is tesz majd. Kedden a Chelsea, a Valencia és a Bayern München folytathatja százszázalékos sorozatát, de csupán a német együttes játszik hazai pályán.

A negyedik fordulóban a harmadik játéknap "visszavágóit" bonyolítják le, vagyis a párosítás ugyanaz lesz, mint két héttel ezelőtt, csak fordított szereposztásban. A legnagyobb rangadót tehát ismét a Barcelona és a Chelsea FC vívja majd egymással, mégpedig ezúttal Barcelonában, és a katalánok ezúttal már nem engedhetik meg maguknak, hogy megbotoljanak. A Londonban elszenvedett vereséget követően a bajnokságban a Real Madridtól is kikaptak, és bár a hét végén a Recreativo Huelva ellen javított az együttes, az kötelező győzelem volt.

A Chelsea mostani legyőzése nem csak a presztízs miatt fontos, bár az sem elhanyagolható tényező, ám ha a katalánok nem gyűjtik be a három pontot, akkor a Levszki Szófia ellen alighanem diadalmaskodó, remek formában lévő Werder Bremen megelőzi őket, és még a továbbjutás is veszélybe kerülhet Frank Rijkaard együttese számára.

A B csoportban a Bayern München biztosíthatja be továbbjutását, és ehhez "csak" egy pontra van szüksége hazai pályán a portugál Sporting CP ellen. A bajorok nem számíthatnak az eltiltott Bastian Schweinsteigerre, de így is ők a meccs esélyesei, és nem csak Münchenben reménykednek a német diadalban, hanem Milánóban is. Az FC Internazionalénak ugyanis az lenne az ideális, ha a lisszaboniak nem szereznének pontot, ez esetben ugyanis az Inter egy moszkvai győzelemmel (Roberto Mancini együttese a Szpartak Moszkva otthonába látogat) megelőzné a portugálokat. Az Internek alighanem nagy lökést adott a Milan elleni derbi megnyerése, és az eltiltott Zlatan Ibrahimovic és Fabio Grosso nélkül is a három pontért utaznak Oroszországba.

Az előzetesen rendkívül kiegyensúlyozottnak tartott C csoportban akár mindkét továbbjutó hely sorsa eldőlhet, és ennek meglehetősen nagy a valószínűsége, elvégre csak annyi kell hozzá, hogy mind a Liverpool FC, mind a PSV Eindhoven megnyerje hazai mérkőzését. Figyelembe véve, hogy mind a két gárda idegenben verte meg mostani ellenfelét (a Liverpool a Girondins Bordeaux-t, a PSV pedig a Galatasarayt), így ez a lehetőség nem elképzelhetetlen.

Ha a Liverpool mestere, Rafa Benízez tartja magát a megszokott rotációs politikához, és csak egy helyen is változtat a hét végi bajnokin látott kezdő tizenegyen, akkor ez lesz a századik összecsapás, hogy más csapatot küld a pályára, mint az előző összecsapáson.

A D csoportban az eddig százszázalékos Valencia CF-nek egy Sahtar Doneck elleni idegenbeli győzelem jelentene biztos továbbjutást, de a spanyolok ezer sebtől vérezve utaznak Ukrajnába. A hispán gárdánál a középpályáról szinte minden alapember kidőlt sérülés miatt, a doneckiek pedig szeretnék végre megszerezni első győzelmüket, amire meg is van minden esélyük. Az AS Roma így hiába is nyerné meg a maga meccsét a görög Olympiakosz ellen hazai pályán, a továbbjutása csak akkor lenne meg, ha a Sahtar nem nyer a spanyolokkal szemben.

A Farkasok persze valószínűleg csak fél szemmel figyelnek majd a donecki mérkőzésre, és a saját meccsükre koncentrálnak majd, elvégre egy győzelemmel még közelebb kerülnek a 16 közé jutáshoz.