Vágólapra másolva!
Mark van Bommel, a Bayern München holland labdarúgója bocsánatot kért a spanyol szurkolóktól, mert a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben "gólörömét" egy félreérthetetlen mozdulattal fejezte ki.

"Megfeledkeztem magamról, ezért kérem ne haragudjanak rám. Annyira örültem a találatomnak, hogy nem tudtam féken tartani az érzelmeimet" - mondta a középpályás, aki két perccel a lefújás előtt szerezte meg csapata második gólját, majd karjait összefonva jelezte: "ezt nektek."

Van Bommel elmondta, utólag nagyon megbánta tettét, hiszen hosszú ideig játszott a Barcelonában és tudja, hogy ami Németországban még elfogadott, az a spanyoloknál sértő és bántó. A Real Madrid 3-2-re nyert és a holland találata könnyen a továbbjutáshoz segítheti a bajorokat.

A német lapok többsége is úgy véli, hogy győzelemmel felérő vereséget szenvedett a Bayern a Bernabéu-stadionban. Természetesen valamennyi újság elismerte, hogy a müncheniek egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben, különös tekintettel arra, hogy a 3-2-es vereség után egygólos hátránnyal indulnak neki a két hét múlva esedékes visszavágónak. Úgy értékelték ugyanakkor, hogy a csapat olyan vereséget szenvedett, amely - mint az újságírók többsége fogalmazott - kifejezetten jót tett az Ottmar Hitzfeld vezette együttesnek.

Maga az edző szintén derűlátóan nyilatkozott. Szerdai interjújában megismételte a rögtön a mérkőzés után mondottakat, nevezetesen, hogy az első lépést megtették, a másodikat pedig Münchenben kell meglépniük. Természetesen elismerte, Van Bommel hajrában szerzett gólja nélkül csapata most aligha álmodhatna arról, hogy bejuthat a Bajnokok Ligájának negyeddöntőjébe.

Osztotta Ottmar Hitzfeld véleményét a klub vezetője, Franz Beckenbauer is, aki szerint az első félidőt jobb örökre elfelejteni, a másodikban viszont a Bayern volt a jobb. Beckenbauer ugyancsak elismerte, hogy az első negyvenöt percben a madridiak sokkal jobbak voltak, s David Beckham brillírozott, de reményét fejezte ki, az egygólos előny kevés lesz a visszavágóra a spanyolok számára.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Bayern München egy nagyszabású "válságmenedzselő" program első állomásaként utazott a spanyol fővárosba. Az első kommentárok azt hangoztatták, hogy a válságkezelés kedden este csak részleges eredményt hozott, mégis úgy értékelték, a vereség javára válhat a csapatnak. Önmagában már az is növelheti a játékosok önbizalmát, hogy a továbbjutási esélyek teljességgel nyitottak, sőt - mint következtettek - a Bayern könnyebb helyzetben van, mert 1-0-s vagy 2-1-es győzelemmel már tovább is jutna.

Azt ugyanakkor egyetlen szakértő sem rejtette véka alá, hogy addig még rendkívül sok a teendő. A védelem ugyanis hibát hibára halmozott, a középpályán az amúgy rendkívül tehetséges Bastian Schweinsteiger továbbra is árnyéka önmagának, Van Bommel - gólját leszámítva - alig volt észrevehető, míg elől a Roy Makaay, Lukas Podolski kettős jóformán semmi veszélyt nem jelentett Iker Casillas kapujára.

Jó az öreg a háznál - utaltak a lapok Mehmet Sholl bevetésére a második félidőben, hozzátéve ugyanakkor, hogy több ilyen "öreget" Hitzfeld sem tud elővarázsolni, úgyhogy március 7-ig, azaz a visszavágóig valami mást kell kitalálnia.

A madridiaknál a győzelem mellett továbbra is Fabio Capello esetleges távozása jelenti a fő témát, de az olasz edző nem volt hajlandó nyilatkozni a jövőjét firtató kérdésekre a meccs után. "Elegem van ezekből a híresztelésekből, valami minden nap történik velem, csak a meccsel kapcsolatos felvetésekkel szeretnék foglalkozni" - háborgott a szakember.

Forrás: EPA

Capello folyton a támadások kereszttüzében van mostanság

Amikor arról kérdezték, hogy a klub irányítóinak nyomása alatt állította össze a csapat támadósorát, Capello még jobban felháborodott: "Nem beszéltem sem az elnökkel, sem Predrag Mijatioviccsal vagy mással arról, hogy ki kerül a csapatba. Soha életemben nem tettem ilyet. Egy biztos: ha valaki ilyesmit próbálna rám erőltetni, nyugodt lehet, a jelöltje nem kap helyet nálam."