Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája két szerdai negyeddöntője más-más eredménnyel zárult, a négy csapat trénere mégis nagyon hasonlóan, bizakodva beszélt a jövő heti visszavágókkal kapcsolatban és egyaránt elismerően szólt aktuális ellenfele képességeiről.

Az AS Roma-Manchester United összecsapást követően nem meglepőek a pozitív hangulatú nyilatkozatok, hiszen a hazaiak 2-1-re nyertek, azaz némi előnnyel utazhatnak a jövő héten Angliába, míg a 34. perctől emberhátrányban játszó vendégek egy rúgott góllal a tarsolyukban várhatják a második mérkőzést.

"Azt gondolom, ha gólt tudunk szerezni hazai pályán, továbbjutunk" - vélekedett Sir Alex Ferguson, a manchesteriek trénere, aki elismerően beszélt az olasz riválisról.

"A Roma lenyűgözően játszott a szezon eddigi szakaszában, saját pályáján egyszerűen fantasztikus. Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz meccs vár ránk, és így is történt. A legnagyobb problémát csapatuk különleges játékrendszere jelenti, ugyanis nincs igazi középcsatáruk, a középpályájuk ugyanakkor hihetetlenül erős."

A szakember Paul Scholes kiállítására is kitért (a középpályás csütörtökön egymeccses eltiltást kapott), amelyet szerinte a rómaiak védője, Cristian Chivu kényszerített ki Herbert Fandel játékvezetőből: "Az első sárga lapjának jogosságával nem lehet vitatkozni, ám a másodikat, amit Totti buktatásáért kapott, azt Chivu harcolta ki a bírónál."

Luciano Spalletti nem foglalkozott a játékvezetővel, hanem saját csapatát dicsérte: "Nagyon jó együttessel kerültünk most szembe, amelynek a miénknél összehasonlíthatatlanul nagyobb nemzetközi rutinja van. Ezért is örülök a produkciónknak, s különösen annak, ahogy a fiúk a manchesteri egyenlítésre reagáltak. Kiválóan játszottunk, igazából csak egyszer hagytunk helyet a támadóiknak, ám talán abban a szituációban is inkább a manchesteri csatárok remek képessége volt a meghatározó, mint a mi hibánk. A továbbjutásra mindkét csapatnak ugyanolyan esélyei vannak."

A másik mérkőzés, a Chelsea-Valencia találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, ami a spanyol gárdát hozta kedvezőbb helyzetbe. Jose Mourinho, a londoni sztárcsapat trénere mégis szinte optimistábbnak tűnt még annál is, mint ha tanítványai nyertek volna.

"Talán most mindenki azt hiszi, hogy a Valencia közelebb került a továbbjutáshoz és megnyugodhat. Én azonban a spanyolok helyében nagyon óvatos lennék. A játékosaik valószínűleg saját pályájukon felszabadultabban tudnak majd futballozni, ám ha igazságos bíráskodást kapunk, kiharcolhatjuk a négybe jutáshoz szükséges eredményt. A Chelsea képes győzni a Mestallában, képes a döntetlenre és fel lesz készülve az esetleges hosszabbításra is. Az persze tény, hogy egy jó csapat vár ránk a jövő héten, amely ráadásul hazai környezetben játszik majd."

Forrás: MTI

Drogba gólja jól jött a Chelsea-nek, de a visszavágón is gólt kell szereznie a londoniaknak a továbbjutáshoz

A spanyolok mestere, Quique Sanchez Flores nyilatkozata nem tükrözött elbizakodottságot, az edző meccs utáni szavaiból sokkal inkább elszántságot lehetett kihallani: "Az első célunkat elértük, hiszen a továbbjutás kérdése nálunk dől majd el, ami nagyon jó. Egyet már most ígérhetek: a Chelsea-nek fel kell készülnie arra, hogy hazai pályán sokkal többet fogunk támadni a szerdai meccshez képest. Az egész csapat aktívabb lesz, így David Villa is, aki jól játszott ugyan, ám ennél sokkal többet tud az ellenfél kapuja előtt."

A spanyol gárda mestere a második meccsen nem számíthat Vicente Rodriguezre, aki a bal combjában szenvedett izomhúzódást az 1-1-re végződött londoni találkozó 57. percében, s már nem is tudta folytatni a játékot.

"Hiányát meg fogjuk érezni. Ő olyan játékos, aki egy-egy mérkőzés során képes kirángatni a társait a gödörből, ha pedig nincs ott a pályán, csapatunk nem a megszokott játékot produkálja" - szomorkodott a hír hallatán Sanchez Flores vezetőedző.

A visszavágókra jövő kedden kerül sor.