Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének 3. körében az Elfsborg lesz a spanyol Valencia ellenfele, miután a svéd együttes a 2. forduló visszavágóján gól nélküli döntetlennel megőrizte a Debrecenben szerzett egygólos előnyt. A Loki számára ezzel véget ért az idei kupaszezon.

Forrás: [origo] Nézze meg a Loki meg nem adott gólját!

Eredmény, Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Elfsborg (svéd) - DVSC-TEVA 0-0
Boras, 14 ezer néző
v.: Circhetta (svájci)
Elfsborg: Wiland - Andersson, Augustsson, Björck, Karlsson - Mobaeck, A. Svensson (Avdic, 66.; Florén, 86.), Holmén, Ishizaki - M. Svensson, Keene (Berglund, 81.)
DVSC-TEVA: Balogh - Bernáth (Sándor T., 81.), Mészáros, Komlósi, Szűcs - Demjén (Kerekes, 73.), Leandro, Vukmir, Dzsudzsák - Kouemaha, Sztojkov (Rudolf, 55.)
sárga lap: M. Svensson (28.), Ishizaki (45.), Wiland (74.), illetve Komlósi (20.), Kouemaha (64., 88.), Sándor T. (93.)
piros lap: Kouemaha (88.)
továbbjutott: az Elfsborg 1-0-s összesítéssel

Nem véletlenül hárította el a találkozó előtt Magnus Haglund, az Elfsborg vezetőedzője a Valencia elleni összecsapásra vonatkozó kérdéseket, a svéd szakember tudta, nehéz összecsapás vár még együttesére a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében.

Ugyan az Elfsborg 1-0-ra nyert Debrecenben, a magyar bajnok nagyon fogadkozott, mindent elkövet majd, hogy esetleg meglepetést kövessen el, s bizony az első félidőben közel is állt ehhez.

A hazaiak nagy örömére pályára léphetett a combizom-húzódása miatt sokat pihenő Anders Svensson, a magyaroknál miroslav Beranek mester a Kouemaha, Stojkov csatárkettősnek szavazott bizalmat.

Jól kezdett a Loki, a 8. percben egy büntetőgyanús eset miatt hördült fel a mintegy 100 magyar drukker, ám a svájci Circhetta nem látta szabálytalannak Stojkov ellökését. A macedón csatár amúgy is élt a fellocsolt, műfüves pályán, de lehet éppen a gyors "talaj" miatt nem ért ota Dzsudzsák beadására és ezért nem tudta megszelídíteni Leandro kiugratását a félidő közepén.

A 40. percben egy formás akció futott a pályán. Dzsudzsák jobbról keresztbeívelt Leandróhoz, aki balról egyből középre adta, Kouemaha berobbant és az ötösön belül a kapussal ütközve a hálóba fejelt. A játékvezető azonban a kapus támadásáért kifelé ítélt szabadrúgást... Az utolsó percekben a hazaiak is jelezték, pályán vannak, ám Keene kilőtte a labdát a stadionból.

A második játékrészt két távoli Leandro-bomba vezette be, az első a léc felett szállt el, a másikat Wiland kapus védte. Stojkov helyére Rudolf érkezett, ám a cserével csak a svédek paprikázódtak fel, s hagytak ki egymás után két nagy helyzetet. Előbb az 58. percben Ishizaki beadását Balogh csak kiütni tudta, ám a nagy kavarodásban sikerült felszabadítani, majd egy perc sem kellett, s Holmén fejesét védte a válogatott kerettag hálóőr.

Forrás: EPA

Kouemaha mérlege: szabálytalan gól és kiállítás

A 73. percben pályára lépett Kerekes Zsombor, majd nyolc percre rá Sándor Tamás is. Egyértelmű volt Beranek mester célja: gólt kell szerezni! A 76. percben majdnem sikerült is: a berobbanó Kerekes elől menteni igyekvő Augustsson a bal kapufára vágta a labdát. Az utolsó percekben még Wiland nyert egy párharcot Kerekes ellen, a 88. percben Kouemaha megkapta második sárga lapját.

Ám ez már nem osztott, nem szorzott, a Debrecen hiába mutatta meg oroszlánkörmeit, a hazai vereség eldöntötte a továbbjutást. A selejtező harmadik körében az Elfsborg készülhet a spanyol Valencia ellen.