Vágólapra másolva!
Az előző idényben a Bajnokok Ligája döntőjéig jutó Liverpool közel áll ahhoz, hogy idén is a főtáblára jusson, miután a selejtező harmadik fordulójában idegenben győzött a francia Toulouse ellen.

Rafa Benítez, a Vörösök mestere hat helyen változtatott a hétvégi, Aston Villa ellen pályára lépő kezdőcsapaton, többek között a Leverkusentől igazolt Voronyin is bekerült, az ukrán légiós Crouch párja volt a csatársorban.

Gerrard veszélyesen csavarodó szabadrúgása volt a mérkőzés első említésre méltó momentuma, aztán jó húsz percet kellett várni a következő lehetőségre, ekkor is az angolok csapatkapitánya vállalkozott lövésre, de ezúttal fölétüzelt.

A BL-ben debütáló francia gárda a svéd Elmander révén riogatta Reinát, de a 'Pool portása védte az éles szögből elengedett löketet, Voronyin bombája ellen viszont nem volt ellenszere a Toulouse kapusának, az ukrán légiós pazarul lőtte ki a bal felső sarkot.

Forrás: MTI

Hyypia szereli becsúszva Elmandert

A gallok megpróbáltak gyorsan válaszolni, de Emane akrobatikus mozdulattal kivitelezett fejese nem talált kaput, a második félidőben pedig Reina újabb párharcot nyert Elmander ellen. A vendégeknek nem kellett a legmagasabb fokozatba kapcsolni ahhoz, hogy uralják a meccset, és bár az előnyt nem sikerült növelni, így is kényelmes pozícióból várhatja az augusztus 28-i visszavágot az ötszörös BEK/BL-győztes Mersey-parti gárda.

Az előző sorozatban a nyolcaddöntőben a későbbi győztes Milan által megállított Celtic a jövő májusi döntő helyszínén, Moszkában próbált szerencsét, és a skót gárda meg is szerezte a vezetést a Szpartak ellen Hartley fejesével, de Pavljucsenko szintén a kobakjával egyenlített, így 1-1 lett a vége, ami még mindig a glasgow-i zöld-fehérek számára kedvezőbb.

A finn Tampere United Bajnokok Ligájáról szőtt álmait csúnyán szertefoszlatta a Rosenborg, amely 3-0-ra nyert idegenben, és ezzel minden bizonnyal el is döntötte a párharc sorsát. Az első gólt éppen a trondheimiek finn védője, Koppinen szerezte, majd a Burkina Faso-i Yssouf Koné duplája tette fölényessé a sikert.

Nagy csatát hozott a fehérorosz BATE Boriszov és a román Steaua meccse, a hazaiak 1-0-ra vezettek félidőben, de a nemzetközi porondon jóval rutinosabbnak számító bukarestiek fordítani tudtak, a nagyot küzdő BATE azonban a legvégén döntetlenre mentette a meccset, bár így is nagy bravúr kéne a főtáblához.

Ami a magyar érdekeltségű gárdákat illeti: Juhász Roland végigjátszotta a Fenerbahce elleni találkozót az Anderlecht színeiben, amit a törökök nyertek meg Alex fejesgóljával, Bodnár László nem jutott szerephez a Sahtart egy büntetővel legyőző Salzburgban, Farkas Balázs nem volt a Dinamo Kijev keretének tagja az ukránok szarajevói győzelme alkalmával, míg Tőzser Dániel az utolsó percekre szállt be az UEFA-kupa-győztes Sevilla otthonában 2-0-s vereséget szenvedő AEK Athénba, de egy jó lövéssel azért észrevétette magát.

Nehéz visszavágó vár a Werder Bremenre, a Dinamo Zagreb félidőben még 1-0-ra vezetett a Weser-stadionban, de aztán két csere, Hugo Almeida és Daniel Jensen révén fordított a Bremen, amely így egygólos előnnyel léphet pályára a Maksimirban.

A két prágai együttes közül a Sparta a papírformának megfelelően csak megnehezíteni tudta az Arsenal dolgát, a Slavia viszont a játéknap legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy Amszterdamban fricskázta meg az Ajaxot. A hollandok tavaly a Köbenhavn ellen már elcsúsztak egyszer a főtábla küszöbén, könnyen lehet, hogy idén is be kell érniük az UEFA-kupával...

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Toulouse (francia) - Liverpool (angol) 0-1 (0-1)
gól:
Voronyin (43.)

Szpartak Moszkva (orosz) - Celtic (skót) 1-1 (1-1)
gól: Pavljucsenko (42.), illetve Hartley (22.)

Tampere United (finn) - Rosenborg Trondheim (norvég) 0-3 (0-2)
gól: Koppinen (20.), Y. Koné (21., 82.)

BATE Boriszov (fehérorosz) - Steaua Bucuresti (román) 2-2 (1-0)
gól: Radzkov (43.), Bliznyuk (90.), illetve Goian (58.), Dica (84.)

Fenerbahce (török) - Anderlecht (belga) 1-0 (1-0)
gól:
Alex (33.)

FK Sarajevo (bosnyák) - Dinamo Kijev (ukrán) 0-1 (0-1)
gól: Sackih (12.)

FC Zürich (svájci) - Besiktas (török) 1-1 (0-1)
gól: Alphonse (97.), illetve Delgado (4.)

Werder Bremen (német) - Dinamo Zagreb (horvát) 2-1 (0-1)
gól:
Almeida (46.), Jensen (85.), illetve Balaban (45.)

Red Bull Salzburg (osztrák) - Sahtar Doneck (ukrán) 1-0 (1-0)
gól:
Zickler (10., 11-esből)

Ajax (holland) - Slavia Praha (cseh) 0-1 (0-0)
gól: Kalivoda (76., 11-esből)

Sparta Praha (cseh) - Arsenal (angol) 0-2 (0-0)
gól: Fabregas (72.), Hleb (90.)

Sevilla (spanyol) - AEK Athén (görög) 2-0 (0-0)
gól: Luis Fabiano (48.), Kanouté (67.)