Vágólapra másolva!
Az FC Valencia három góllal nyert a Debrecent búcsúztató Elfsborg ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első felvonásán. A Lazio egy három kiállításos ütközetben nem bírt hazai pályán a román Dinamo Bucurestivel, míg a skót Glasgow Rangers és a portugál Benfica az utolsó percekben harcolta ki a győzelmet.

Három román szurkoló szenvedett könnyebb sérüléseket Rómában a Lazio-Dinamo Bucuresti labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező előtti utcai verekedések során. Két vendégdrukkert késsel sebesítettek meg, egyiküket hátba, a másikat lábon szúrták, míg harmadik társukat megrugdosták, ő fejsérüléseket szenvedett. Mindhárman kórházi ellátásra szorultak, de az első jelentések szerint állapotuk nem súlyos.

Maga a mérkőzés sem telt nyugalomban, a rendkívül feszült hangulatú találkozón a házigazdák tizenegyest hibáztak, a mérkőzést kilenc emberrel fejezték be, míg a bukarestiek tízen maradtak a pályán. Az 1-1-es eredménnyel, idegenben szerzett góljának köszönhetően a román együttes várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

Forrás: EPA

Így örült a Benfica a sikernek

A Glasgow Rangers hazai pályán az utolsó percben szerzett góllal nyert a Crvena zvezda ellen, de a Benfica is a 86. percben szerezte meg a győztes találatot a Köbenhavnnal szemben.

Eredmények, BL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Lazio (olasz) - Dinamo Bucuresti (román) 1-1 (0-1)
gól:
Mutarelli (53.), illetve Danciulescu (22.)
kiállítva: Behrami (72.), Mutarelli (86.), illetve Goian (91.)

Glasgow Rangers (skót) - Crvena zvezda (szerb) 1-0 (0-0)
gól:
Novo (90.)

Benfica (portugál) - FC Köbenhavn (dán) 2-1 (1-1)
gól:
Costa (25., 86.), illetve Hutchinson (31.)

FC Valencia (spanyol) - Elfsborg (svéd) 3-0 (1-0)
gól:
Vicente (7.), Silva (58.), Morientes (70.)