Vágólapra másolva!
Két csapat már biztosította a helyét a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában, miután a negyedik forduló szerdai játéknapján a Manchester United 4-0-ra elintézte a Dinamo Kijevet, az Arsenal pedig pontot szerzett a Slavia Praha vendégeként. A Barcelona hozta a papírformát, és 2-0-ra legyőzte a Rangerst, a Lyon nagy csatában gyűrte le 4-2-re a Stuttgartot, és ezzel életben tartotta reményeit. A Roma a hajrában tudott egyenlíteni a Sporting otthonában, az Inter pedig 0-2-ről fordított a CSZKA Moszkva ellen, végül 4-2-re diadalmaskodtak a kék-feketék. A Fenerbahce nagy lépést tett a nyolcaddöntő felé, amikor két perc alatt lerendezte a PSV-t, a Sevilla pedig bukaresti győzelmével szintén nagyon kényelmes helyzetbe került.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, E csoport:
Barcelona (spanyol) - Rangers (skót) 2-0 (2-0)
Barcelona, Nou Camp
v.: Bramhaar (holland)
Barcelona: Valdés - Puyol (Oleguer, 85.), Thuram, G. Milito, Abidal - Xavi, Y. Touré, Iniesta (Gudjohnsen, 71.) - Messi, Henry, Ronaldinho (Krkic, 77.).
Rangers: McGregor - Hutton, C. Cuéllar, Weir, Papac - Beasley (Novo, 69.), B. Ferguson, Hemdani, Adam (Darcheville, 62.), McCulloch - Cousin (Naismith, 78.).
gól: Henry (6.), Messi (43.)

Lionel Messi a 0-0-ra végződő glasgow-i összecsapás után morcosan nyilatkozott, szerinte akkor a skótok bunkerfutballjukkal tönkretették a meccset, de a Rangers-drukkereket nem zavarta, hogy kedvenceik milyen játékkal szereztek pontot, és Spanyolországba is nagy létszámban kísérték el a csapatot.

A mintegy húszezer drukker közül csak hatezer rendelkezett jeggyel, talán éppen ezért verekedtek össze jópáran még szerdára virradóra Barcelona belvárosában, a rendőrség szerint hárman megsérültek, de senkit nem vettek őrizetbe.

Ami nem ment Skóciában 90 percen keresztül, az elég hamar összejött a Barcelonának hazai pályán, a 6. percben Ronaldinho ívelt át a hosszú oldalra, ahol Messi bólintott bele a labdába, ami a jobb kapufáról a becsúzva érkező Henry könyökére, majd onnan a kapuba pattant (1-0.)

Forrás: EPA

A Barca első gólja előtti pillanat: McGregor már tehetetlen, Henry útban a labda felé

Az első negyedóra végén Messi iramodott meg a rá jellemző módon, Henryt próbálta megjátszani, de Weir belelépett a labdába, ami így lett jó az érkező Iniestának, aki jobbal 18 méterről a bal sarok felé tekert, és centiken múlt, hogy maradt az 1-0.

Újabb tíz percet kellett várni a következő katalán lehetőségre, Ronaldinho két védő között fordult kapura, aztán 17 méterről tüzelt, a léc alá tartó labdát McGregor paskolta fölé. Abidal beadása után ügyetlenkedett egy sort a skótok védelme, Xavi így lecsapott a labdára, aztán balra passzolt Henryhoz, aki viszont gyatrán lőtt, így McGregor könnyedén hárított.

A 43. percben aztán már nem úszta meg a Rangers, Henry passzolt Ronaldinhóhoz, aki 20 méterre a britek kapujától "kicsiben" letette Messinek, aztán sprintelve megindult, a labda jött is vissza, a Barca karmestere spiccel lőtt, McGregorról kijött a lapos próbálkozás, de az argentin ért oda elsőnek, és az üres kapuba passzolt (2-0).

Nem meglepő, hogy a fordulás után is a Barca került először helyzetbe, Ronaldinho vette észre a jobboldalon felfutó Puyolt, aki Xavinak tette vissza lövésre, és Weir testéről vágódott szögletre a labda. Aztán McGregor tett róla, hogy maradjon a 2-0, Xavi átadása után Messi már az átvétellel becsapott egy embert, aztán kötényt adott Weirnek, de ballal lábon találta a Rangers kapusát.

Forrás: EPA

Thuram (balra) mellett Cousinnek nem sok esélye volt

A 64. percben Xavi 23 méteres bombája rezegtette meg a hálót, de csak kívülről, pedig a Nou Camp nézői közül sokan már gólt kiáltva ugrottak fel a helyükről. A Barca kényelmesen focizva szórakoztatta nézőit, a Rangers pedig alig-alig jutott el a hazaiak 16-osáig, viszonylag csendesen csordogált a meccs, aztán McGregor majdnem beejtette Krkic labdáját, de még a gólvonalnál korrigálta saját hibáját.

A 93. percben Valdésnek is be kellett mutatnia egy komoly védést, amikor Novo kapáslövését kitolta, a Barca tulajdonképpen könnyen hozta a papírformát, amiben nagy szerepe volt Henry korai góljának.

Lyon (francia) - Stuttgart (német) 4-2 (3-1)
Lyon, Gerland-stadion
v.: Baszkakov (orosz)
Lyon: Vercoutre - Réveillére, Squillaci, Anderson, Grosso - Juninho Pernambucano, Fábio Santos, Källström - Govou (Clerc, 92.), Benzema (Belhadzs, 82.), Ben Arfa (K. Keita, 70.).
Stuttgart: Schäfer - Beck (Osorio, 77.), Delpierre, F. Meira, Tasci - Hitzlsperger, Khedira, Bastürk, Magnin (Farnerud, 81.) - Gómez, Cacau (Marica, 58.).
gól: Ben Arfa (6., 37.), Källström (15.), Juninho Pernambucano (93.), illetve Gómez (16., 56.)

A Lyon első győzelmét éppen Stuttgartban szerezte meg, és a francia bajnok hazai pályán ott folytatta, ahol a sváboknál abbahagyta, Ben Arfa 14 méteres balos lökete Becken pattant meg, mielőtt a hosszú sarokban kötött ki, ez volt a 20 éves csatár első találata az elitligában. A negyedórához közeledve megduplázta előnyét a Lyon, Govou oszott ki egy esernyőt, aztán Källströmöt vette észre, a svéd pedig ballal megszelidítette a labdát, bedobott egy cselt, aztán jobbal bevágta 18 méterről a jobb alsóba.

Egyből tudott azonban válaszolni a Stuttgart, Hitzlsperger távoliját Vercoutre csak kiütni tudta, az érkező Gómez pedig a hálóba továbbított. A 37. percben Ben Arfa állította vissza a kétgólos differenciát, szépen beforgatta Magnint, majd a csel után a jobb felsőbe emelt.

Gómez nem nyugodott bele a helyzetbe, a német válogatott csatár az 56. percben Beck jobboldali begurítása után üresen érkezett az ötösön, és jobbal nem hibázott. Az egyenlítésre is jó esélye volt a vendégeknek, Gómez buktatásáért ugyanis büntető járt, ám Hitzlsperger balra tartó lövését Vercoutre kitolta.

Forrás: EPA

Ez lehetett volna a fordulópont, Hitzlsperger viszont kihagyta a büntetőt

A 93. percben a Lyon lemásolta a Stuttgart második gólját, Clerc jobbról centerezett, Juninho pedig közelről terelte a labdát a hálóba, ezzel a francia bajnok életben tartotta továbbjutási reményeit.