Vágólapra másolva!
A szokásoknak megfelelően a  CSZKA labdarúgócsapata korábban lejátszotta mérkőzését a Bajnokok Ligájában: a moszkvai együttes 1-0-ra kikapott a PSV-től, ezzel eldőlt, még az UEFA-kupában sem folytathatja. Ugyancsak elbúcsúzott a kisebbik kupában való szerepléstől a Steaua és a Dinamo Kijev. A továbbjutást bebiztosította az Arsenalt legyőző Sevilla, a Fenerbahce ellen diadalmaskodó Inter, illetve a Lyonban 2-2-es döntetlent elérő Barcelona.

E csoport, 5. forduló:
Olympique Lyon (francia) - FC Barcelona (spanyol) 2-2 (1-1)
Lyon, Gerland-stadion
v.: Stefano Farina (olasz)
Lyon: Vercoutre - Réveillére, Squillaci, Anderson, Grosso - Fábio Santos (Källström, 68.), Toulalan, Juninho - Govou, Fred (Keita, 60.), Ben Arfa (Remy, 82.)
Barcelona: Valdés - Zambrotta (Márquez, 82.), Puyol, G. Milito, Abidal - Xavi, Y. Touré, Iniesta - Messi, Krkic, Gudjohnsen (Ronaldinho, 71.)
gól: Juninho (7., 79.), illetve Iniesta (3.), Messi (59.)

Győzni kell - ez lehetett a Lyon jelszava a BL-csoportkör ötödik fordulója előtt. A francia bajnok számára ugyanis csak a három pont megszerzése jelenthette volna biztosan azt, hogy versenyben marad a továbbjutásért.

A hazaiaknál nagy érvágást jelentett, hogy Baros mellett Benzema sem vállalhatta a játékot, a francia góüllövőlista vezetője nagyon szeretett volna legalább a kispadra leülni, de az orvosok ezt sem engedték neki.

A másik oldalon meglepetésre Ronaldinho csak a kispadon kezdett, nem tudni, hogy bokasérülése vagy gyengébb formája miatt - helyére a 17 esztendős Bojan Krkic kerül a kezdő tizenegybe.

Három perc kellett ahhoz, hogy a vendégek megszerezzék a vezetést, s még komolyabb csatára kényszerítsék a hazaiakat. Egy jó labdaszerzést követően Messi a saját térfeléről indult meg, Krkichez passzolt, aki jobbról parádésan lőtte keresztbe a ladbát, a négy védővel a nyakán érkező Iniesta pedig 13 méterről lazán a bal alsó sarokba gurított (0-1).

Sok nem kellett az egyenlítéshez, igaz, Valdes alaposan benézte a labdát. Juninho az ellenfél térfelének közepéről ívelt középre szabadrúgást, amely elszállt Fred, illetve Puyol feje felett is, s mire a Barcelona kapusa eszmélt, már a jobb felső sarokba pattant a játékszer (1-1).

A 10. percben Yaya Touré 25 méteres bombája szállt a léc fölé, a másik oldalon Fábio Santos szerzett labdát, de 15 méterről nem helyezte eléggé, így a térdre rogyó Valdes könnyedén hárított. Aztán ismét Touré jelentkezett, bődületes löketét Vercoutre mentete bravúrral szögletre.

A 27. percben Govou csodásan fordult le védőjéről, a jó ütemben kimozduló Valdes azonban bravúrral védett. A lecsorgó labdát Juninho egy cselt követően a 16-os vonaláról lőtte kapura, a gólvonalon álló Abidal mentett.

A második játékrész csordogáló játékát Messi torte meg, aki az 58. percben kiharcolt egy tizenegyest (Juninho meg reklamálásért egy sárgát). A büntetőt a sértett okosan gurította a bal sarokba (1-2).

A 79. percben jogos büntetőt kapott a Lyon is, Abidal ugyanis megrúgta Keitát, Juninho nem rettent meg a feladattól, a jobb felsőbe mészárolta a labdát (2-2).

Az eredménnyel a Lyon életben tartotta továbbjutási reményeit, igaz, ehhez az utolsó fordulóban Glasgow-ban kellene győznie.

VfB Stuttgart (német) - Glasgow Rangers (skót) 3-2 (1-1)
Stuttgart, Gottfried Daimler-stadion
v.: Darko Seferin (szlovák)
Stuttgart: Schäfer - Beck, Fernando Meira, Delpierre, Magnin - Pardo - Hilbert (Ewerthon, 83.), Hitzlperger - Khedira (Antonio, 46.) - Marica, Cacau (Tasci, 88.)
Rangers: McGregor - Hutton, Weir, Cuellar, Papac - Hemdami - Beasley (Naismith, 49.), Ferguson, Thomson, McCulloch (Adam, 26.) - Darcheville (Cousin, 82.)
gól: Cacau (45.), Pardo (62.), Marica (85.), illetve Adam (27.), Ferguson (70.)

A Stuttgartnak az UEFA-kupa-szereplés, a Rangersnek a BL-továbbjutás függött az egymás elleni összecsapástól, ennek megfelelően nagy harcot is vívott egymással a két együttes.

A vezetést a skótok szerezték meg: a 27. percben a pillantokkal korábban csereként pályára lépő Adam góljára az első játékrész hosszabbításában Cacau válaszolt, így 1-1-es eredménnyel fordultak a csapatok.

A második játékrész elején Pardo 25 méteres bombáját McGregor kissé bevédte (1-2), nyolc perccel később Naismith egyszerűen leszerelte az utolsó védőt, majd az alapvonalról középre gurítva kihagyhatatlan helyzetbe hozta Fergusont (2-2).

A Stuttgart nem hagyta magát, a 85. percben Marica nagy gólt vágott a jobb felsőbe (3-2).