Vágólapra másolva!
Négy összecsapással megkezdődtek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntői. A legnagyobb érdeklődéssel várt párharcban az AS Roma 2-1-re verte a Real Madridot, a spanyolok egyetlen találatát Raúl szerezte, aki a BL örökranglistáján immáron 60 gólos. Hatvan percet emberhátrányban küzdött az Inter, végül az utolsó öt percben két gólt kapva 2-0-s vereséget szenvedett a Liverpool vendégeként. A Schalke a 4. percben szerzett Kurányi-találattal 1-0-ra verte a Portót, míg az Olimpiakosz-Chelsea találkozó 0-0-s döntetlennel zárult.

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
AS Roma (olasz) - Real Madrid (spanyol) 2-1 (1-1)
Róma, Stadio Olimpico
v.: Herbert Fandel (német)
AS Roma: Doni - Panucci (Tonetto, 67.), Juan (Ferrari, 77.), Mexes, Cassetti - De Rossi, Pizarro (Aquilani, 62.) - Giuly, Perrotta, Mancini - Totti
Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Cannavaro, Heinze, Torres - Diarra (Drenthe, 79.), Gago, Guti - Robben (Baptista, 79.), Raúl, Van Nistelrooy
gól: Pizarro (24.), Mancini (58.) illetve Raúl (8.)

Komoly gondokkal küzdött a találkozót megelőzően az AS Roma, amely a Juventus ellen vereséggel készült a nagy összecsapásra. Visszakerült a kezdőbe Panucci, hiányzott viszont az az Aquilani, akivel a hírek szerint majdnem birokra kelt az egyik edzésen. A brazil középhátvéd, Juan vállalni tudta a játékot.

A madridiaknál a rengeteg sérült okozott nagy problémát, hiszen a védelemből Pepe, Marcelo és Christoph Metzelder is kidőlt, de a középpályások közül Wesley Sneijder és Robinho sem játszhat, csakúgy, mint az argentin támadó, Javier Saviola. Bernd Schuster legnagyobb szerencséjére legalább az argentin Gabriel Heinze felépült.

Megkéseltek egy madridi drukkert
Megkéseltek egy madridi futballszurkolót az olasz fővárosban az AS Roma-Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt. Helyi médiaértesülések szerint a fiatal spanyol drukkert hátba szúrták, jelenleg kórházban ápolják, állapotáról egyelőre nem adtak ki információt.


Egy támadóval, Tottival kezdte az összecsapást a hazai együttes, Vucinic csak a kispadon kapott helyet. Ez a biztonságra építő taktika hamar megbosszulta magát, hiszen a 8. percben vezetést szerzett a Real.

Robben kapott remek labdát a bal szélen, szinte az alapvonalig futva visszajátszott középre, az érkező Guti lövésébe a 11-es pontnál Raúl még belekotort, alaposan meglepve Doni kapust (0-1). A hálóőr ugyan tiltakozott, s lest reklamált, ám Mexes alaposan beragadt az esetnél...

Középkezdés után Cassetti lövését védte Casillas, majd Van Nistelrooy szerzett újabb gólt - ezúttal valóban lesről.

A 22. percben ismét Robben villant, ezúttal jobbszélről jobbal adott középre, a berobbanó Raúl azonban a jobb kapufa mellé bólintott. Két perc múlva egyenlített a Roma.

Mancini kapott kiváló labdát a 16-os bal oldali sarkánál, gyors ritmusváltást követően középre adott, az érkező Totti elől Gago még üggyel-bajjal felszabadított, a lecsorgó labdát Pizarro lőtte kapura, amely a feltápászkodó madridi középpályáson irányt változtatva a bal felső sarokba csapódott (1-1).

A 29. percben Raúl passzát Van Nistelrooy estében a reklámtáblák közé lőtte.

Az utolsó negyedóra érdektelensége után a második félidőt góllal kedzhette volna a Roma, Giuly azonban hiába csinálta meg a nehezét, 10 méterről majdnem taccsot lőtt...

Az 58. percben gyönyörű kontragóllal szerzte meg a vezetést a Roma. Totti indult meg az ellenfél térfelének közepén, a behátráló Heinze és Cannavaro között pazar labdát tálalt Mancini elé, aki lendületből elvitte a kivetődő Casillas mellett is a labdát, majd az üres kapuba helyezett (2-1).

A 67. percben tűzijáték a Roma kapuja előtt, előb Robben éles szögből leadott bombáját védte bravúrral Doni, majd Diarra próbálkozott 25 méterről, de ezt a védők blokkolták.

Bernd Schuster a hajrára pályára küldte Drenthét és Julio Baptistát, előbbi passzát majdnem azonnal gólra is váltotta Van Nistelrooy, aki a bal kapufát találta el. Az eredmény azonban már nem változott, a Roma 2-1-re nyert, de az idegenben rúgott madridi gól sokat jelenthet a visszavágón.