Vágólapra másolva!
Mivel kedden "foglalt volt" a San Siro-stadion (az AC Milan 2-0-ra kikapott az Arsenaltól), az Internazionale-Liverpool visszavágót egy hét múlva rendezik meg, így szerdán csak három nyolcaddöntőt játszottak a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Chelsea - a görögországi 0-0 után - meglepően könnyedén, 3-0-ra legyőzte az Olimpiakoszt, míg az AS Roma kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel búcsúztatta azt a Real Madridot, amely zsinórban negyedszer volt képtelen bejutni a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai kupasorozatban. Az FC Porto ugyan egy hajrágóllal ledolgozta a Schalke elleni hátrányát, ám a 120 perces küzdelem után a büntetőpárbajt a németek nyerték meg.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
FC Chelsea (angol) - Olimpiakosz (görög) 3-0 (2-0)
London, Stamford Bridge, 37 721 néző
v.: M. M. González (spanyol)
Chelsea: Cudicini - Ferreira, Carvalho, Terry, A. Cole - Ballack, Makelele, Lampard (Essien, 76.) - J. Cole (Wright-Phillips, 79.), Kalou (Malouda, 71.) - Drogba.
Olimpiakosz:
Nikopolidisz - Zewlakow, Ancasz, J. César, Pantosz - Ledesma (Belluschi, 54.) - Toroszidisz (Sisic, 76.), Pacacoglu, Sztoltidisz, Djordjevic (Leonardo, 57.) - Kovacecic.
gól: Ballack (5.), Lampard (25.), Kalou (48.)
továbbjutott: a Chelsea, 3-0-s összesítéssel

Az FC Chelsea vezetőedzője, Avram Grant több tényező miatt is optimistán készülhetett a visszavágóra. Egyrészt, a szerdán pályára lépett három vendéglátó közül egyedül a londoni Kékek úszták meg kapott gól nélkül az odavágót, továbbá annak is örülhetett az izraeli mester, hogy klubja épp a BL-meccs napján vette át a vezetést a klubvilágranglistán. Érdekesség, hogy a második helyre visszaesett Milan és a harmadik Sevilla is kiesett kedden a BL-ből (előbbit az Arsenal, utóbbit - 11-esekkel - a Fenerbahce búcsúztatta).

Ráadásként a sérülések is elkerülték a Kékeket, mindenki bevethető volt, ám hogy ne legyen olyan tökéletes a meccs előtti hangulat a Chelsea-nél, arról Petr Cech "gondoskodott". Megsérült az egyik edzésen, így a cseh helyét a rutinos Carlo Cudicini vette át a kapuban.

Az Olimpiakosz abban bízhatott, hogy ha idegenben szerez egy gólt, akkor a hazaiaknak már kettőt kellene rúgniuk. Csak öt percig reménykedhettek a görög csapat hívei, hiszen a londoni tartózkodása óta világklasszisból kiegészítő emberré lett Michael Ballacknak mindössze ennyi idő kellett, hogy vezetést szerezzen az angol együttesnek. Ekkor Frank Lampard a bal oldalról mesterien tekert középre, a legmagasabbra ugró német középpályás pedig az ötösről a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

Forrás: EPA

Ballack bayernes önmagát idézően futballozott

S ezzel még nem volt vége a Chelsea-shownak. A 25. percben kapu előtti kavarodás után az egyik görög védő az égbe lőtte a labdát, amit a Kékek azonnal visszafejeltek, a 16-oson belül meglóduló Ballack az ötös jobb sarkáról még Nikopolidiszba lőtt, a kipattanó azonban Lampardhoz került, akinek két lépésről már csak bele kellett tennie a bal lábát a labdába (2-0).

A Chelsea semmit nem bízott a véletlenre, a második félidő elején Lampard bal oldali szögletét követően a vendégvédők által teljesen üresen hagyott Kalou fél méterről lőtte a labdát a kapuba (3-0).

Az angol együttes rendkívül magabiztosan múlta felül a görög élcsapatot, ritka, hogy a BL-ben a nyolc közé egy gárda kapott gól nélkül, 3-0-s összesítéssel jusson be - a Grant-legények megmutatták, hogyan is kell ezt csinálni.