Vágólapra másolva!
Csütörtökön Monacóban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája 2008/09-es szezonjának csoportbeosztását. A legjobbak közé visszatérő Juventusnak nem lesz könnyű dolga, ha túl akarja élni a csoportkört, hiszen a továbbjutásért a spanyol bajnok Real Madriddal és az UEFA-kupa-győztes Zenittel is meg kell küzdenie. Nehéz csoportba került Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven is, amely az FC Liverpoollal, az Olympique Marseille-jel és az Atlétio Madriddal találkozik majd.

A sorozatban további két magyar futballistáért, Németh Krisztiánért (FC Liverpool) és Nagy Zoltánért (Anorthosis Famaguszta) szoríthatnak a magyar drukkerek.

"Nagyon örülök a csoportbeosztásnak, óriási élmény lesz ilyen csapatok ellen játszani" - mondta Dzsudzsák az MTI-nek. "A papírforma alapján a Liverpool a legesélyesebb a csoportgyőzelem megszerzésére és mögötte a másik három együttes lesz versenyben a második helyért. A liverpooliak azonban mindig bukdácsolva kezdik a szezont, szükségük van pár hétre, amíg elérik a csúcsformájukat, ez a mi malmunkra is hajthatja a vizet. Bízom abban, hogy a Liverpool elleni meccseken Németh Krisztiánnal is találkozom a pályán és a lefújás után vele tudok mezt cserélni."

A sorsolás közben átadták az elmúlt szezon legjobbjainak járó elismeréseket: a kapusok között Petr Cech, a Chelsea cseh hálóőre, a védők között csapattársa, az angol John Terry diadalmaskodott. A középpályások külön versenyét is a londoni klub alkalmazottja, Frank Lampard nyerte. Az év támadójának járó díjat a legnagyobb esélyes, a portugál Cristiano Ronaldo (Manchester United) zsebelte be.

A csoport
Chelsea (Anglia)
AS Roma (Olaszország)
Girondins Bordeaux (Franciaország)
CFR Cluj (Románia)

B csoport
Internazionale (Olaszország)
Werder Bremen (Németország)
Panathinaikosz (Görögország)
Anorthoszisz Famaguszta (Ciprus)

C csoport
FC Barcelona (Spanyolország)
Sporting CP (Portugália)
FC Basel (Svájc)
Sahtar Doneck (Ukrajna)

D csoport
Liverpool (Anglia)
PSV Eindhoven (Hollandia)
Olympique Marseille (Franciaország)
Atlético Madrid (Spanyolország)

E csoport
Manchester United (Anglia)
Villarreal (Spanyolország)
Celtic Glasgow (Skócia)
Aalborg BK (Dánia)

F csoport
Olympique Lyon (Franciaország)
Bayern München (Németország)
Steaua Bucuresti (Románia)
AC Fiorentina (Olaszország)

G csoport
Arsenal (Anglia)
FC Porto (Portugália)
Fenerbahce (Törökország)
Dinamo Kijev (Ukrajna)

H csoport
Real Madrid (Spanyolország)
Juventus (Olaszország)
Zenit (Oroszország)
BATE Boriszov (Fehéroroszország)

A csapatokat az UEFA-együtthatók alapján négy kalapból sorsolták össze. Minden csoportból az első két helyezet jut be a nyolcaddöntőbe.