Vágólapra másolva!
Az AS Roma idegenbeli legyőzése után újabb sztárcsapat vár a CFR Clujra a Bajnokok Ligájában, amely a legutóbbi kiírás döntősét, a Chelsea-t fogadja majd. A szerdai játéknap rangadóját Milánóban játsszák, az FC Internazionale a bombaformában lévő Werder Bremen ellen javíthatja ki az AC Milan elleni bajnoki vereséget, a madridi Vicente Calderón-stadionban pedig 11 év után rendeznek ismét BL-mérkőzést.

Az Atlético Madrid szurkolói egészen vasárnap estig joggal gondolhatták, hogy csapatuk ebben a szezonban hazai pályán ellenállhatatlan lesz, hiszen a "matracosok" az előző három otthoni mérkőzésüket egyaránt 4-0-ra nyerték meg. A hét végén aztán a fővárosiak 1-0-s vereséget szenvedtek a Sevillától, de túl sokat nem szomorkodhatnak az eredmény miatt, mert szerdán ismét a Vicente Calderón-stadionban lépnek pályára, mégpedig az Olympique Marseille ellen.

Az mindenképpen pozitívum a madridiak számára, hogy sérültjeik közül John Heitinga és Maniche is felépült, és alighanem vállalni tudják a játékot, de Simao Sabrosa és Diego Forlán továbbra sem áll a csapat rendelkezésére. Ami az OM-et illeti, a marseille-iek egy hazai vereséggel kezdték a BL-szereplésüket, és a bajnokságban is immár három mérkőzés óta nyeretlenek, vagyis az előjelek nem éppen kedvezőek a számukra.

A csoport másik mérkőzésén a Liverpool FC a PSV Eindhovent fogadja, és nagy meglepetés lenne, ha a Vörösök nem gyűjtenék be a három pontot, elvégre a liverpooli együttes kiválóan kezdte az idényt (a klub 12 éve nem rajtolt ilyen jól a Premier League-ben). A hírek szerint Rafa Benítez ezúttal a kezdő tizenegyben szerepelteti a holland Ryan Babelt, de az Anfielden elsősorban Fernando Torrestől és Steven Gerrardtól várják a gólokat - utóbbi egyébként 99 találatnál tart a klub mezében, vagyis egy újabb góllal jubilálhat.

A B csoportban az Anorthoszisz Famaguszta az első körben nagy meglepetésre pontot szerzett Brémában, és a ciprusi együttes számára most alighanem a kiírás legfontosabb 90 perce következik: az ellenfél ugyanis a görög Panathinaikosz, márpedig a két ország között hatalmas a rivalizálás.

A famagusztai gárda a selejtezők során már kivert egy görög csapatot, mégpedig a zöld-fehérek nagy riválisát, az Olympiakoszt, és most a másik athéni együttes ellen első BL-győzelmére hajt. Erre már csak azért is megvan az esélye, mert a Panathinaikosz vendégként nem szokott acélos teljesítményt nyújtani: a csapat a legutóbbi hat idegenbeli BL-találkozójából négyet elveszített, a másik kettőn pedig döntetlent ért el.

A kvartett másik találkozóján az előzetesen a továbbjutásra legesélyesebbnek tartott két együttes mérkőzik egymással, és a Werder Bremennek Milánóban kellene pótolnia az előző körben az Anorthoszisz ellen elveszített pontokat. A brémaiak a legutóbbi két bajnokijukon tíz gólt értek el, de kaptak is hatot - a védekezésükön tehát mindenképpen javítaniuk kell, és ennek érdekében a középpályán a támadóbb szellemű Aaron Huntot Frank Baumann válthatja.

Az FC Internazionale mestere, José Mourinho az AC Milan elleni, elveszített derbit követően máris a kritikák kereszttüzébe került, és az olasz szakértők a portugál által favorizált 4-3-3-as taktika hatékonyságát vonják kétségbe. Mourinho persze nem az a típusú edző, aki ezért változtat, így aztán a Bremen ellen várhatóan megint a Ricardo Quaresma, Zlatan Ibrahimovic, Mancini csatársor kezd.

Forrás: AFP

Ibrahimovicnak a Milan ellen semmi sem sikerült, most a Werder ellen megpróbálja megint

A Barcelona is derbit játszott a hét végén, de a katalánok megnyerték az Espanyol elleni meccset, így jó hangulatban utazhattak el Doneckbe, ahol a Sahtar ellen lépnek pályára. Az első körben mind a két gárda győzött, így aztán aki megnyeri a csoportrangadót nagy lépést tesz a továbbjutás felé. Amikor a Barca utoljára Doneckben szerepelt (2-0-s vereséget szenvedett) akkor a vendégek számára már nem volt tétje a találkozónak, és erősen tartalékosan léptek pályára.

A csoport két pont nélküli együttese, a Sporting CP és az FC Basel eközben a "versenyben maradásért" játszik majd, és a meccsnek nem a svájciak az esélyesei, elvégre a két együttes februárban az UEFA-kupában is találkozott, és akkor a lisszaboniak kettős győzelemmel, 5-0-s gólkülönbséggel mentek tovább. Az első kör legnagyobb meglepetését okozó CFR Cluj ismét egy sztárcsapat, a Chelsea ellen játszik, és a londoni gárda a jelek szerint egyáltalán nem veszi félvállról a kolozsváriakat: a Kékek már hétfőn elutaztak Romániába.

A csapattal repült a sérüléssel bajlódó elefántcsontparti támadó, Salomon Kalou is, Joe Cole (aki a hét végi, Stoke City elleni bajnokit is kihagyta) viszont Londonban maradt. Mivel Ricardo Carvalho, Michael Essien és Deco is sérült, így Luiz Felipe Scolari valószínűleg ugyanazt a csapatot küldi majd pályára, amely a Stoke-ot legyőzte. A Cluj már pénteken lejátszotta a maga bajnokiját, és a Steaua Bucuresti elleni rangadón 1-1-es döntetlent ért el - a kolozsváriak hasonló eredménnyel a Chelsea ellen is maximálisan elégedett lennének.

A szerdai program:
csoportkör, 2. forduló:
A csoport:
CFR Cluj (román) - Chelsea (angol) 20.45
Girondins Bordeaux (francia) - AS Roma (olasz) 20.45

B csoport:
Internazionale (olasz) - Werder Bremen (német) 20.45
Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi) - Panathinaikosz (görög) 20.45

C csoport:
Sporting Lisboa (portugál) - FC Basel (svájci) 20.45
Sahtar Doneck (ukrán) - Barcelona (spanyol) 20.45

D csoport:
Liverpool (angol) - PSV Eindhoven (holland) 20.45
Atlético Madrid (spanyol) - Olympique Marseille (francia) 20.45

www.infosport-focivilag.hu