Vágólapra másolva!
Az eredmények szerencsés alakulása folytán minden keddi Bajnokok Ligája-csoportban eldőlt a továbbjutás. A Manchester United és a Villarreal békés 0-0-lal továbbjutatta egymást, a Lyon idegenben, a Bayern hazai pályán győzött, az Arsenal a hajrában gyűrte le a Kijevet, míg a Porto a Fenerbahce otthonában diadalmaskodott. A H csoportban a Juventus mellett a BATE ellen győző Real pihenhet rá az utolsó fordulóra.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:
BATE Boriszov (fehérorosz) - Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-1)
Minszk
v.: Terje Hauge (norvég)
BATE: Veremko - Hagus, Sosnovszki, Kazancev, Jurevics - Vologyko (Szivakov, 65.), Liktarovics (Szkavis, 70.) - Krivec, Bliznyuk, Sztasevics (Nehajcsik, a szünetben) - Rogyionov
Real Madrid: Casillas - Torres, Pepe, Sergio Ramos, Heinze - Gago, Sneijder, Guti (Van der Vaart, 79.) - Drenthe, Saviola (Bueno, 89.), Raúl (Javi García, 86.)
gól: Raúl (7.)

Miután a Zenit nem tudta legyőzni a Juventust, a Real Madrid nagy lehetőséghez jutott a H csoportban: amennyiben a királyi gárda behúzza a három pontot a BATE Boriszov ellen, matematikailag is továbbjut.

A bajnokságban botladozó, Király-kupából kieső spanyol együttes edzője, Bernd Schuster komoly problémákkal szembesült, hiszen sztárjátékosainak egész sorára nem számíthatott, így többek között Cannavaro, Van Nistelrooy és Higuain el sem utazott Minszkbe. Az utolsó pillanatban Van der Vaart is a kispadra került.

A hazaiaknál Vlagyimir Bogacsov edző úgy döntött, nem bíz semmit a véletlenre, s három támadó szellemű játékossal - Bliznyuk, Rogyionov, Krivec - rohamozta a vendégek kapuját.

Ennek ellenére a 7. percben a Real Madrid szerzett vezetést, Drenthe bal oldali beadását három fehérorosz védő is elvétette, a labda Raúl elé került, aki 10 méterről, ballal a léc segítségével bombázott a kapuba (0-1). A klasszis támadó 64. európai kupagólját szerezte, amellyel beérte az örökranglistán Filippo Inzanghit (AC Milan).

Ritmust váltott a BATE, ez eleinte szabálytalanságok képében jelentkezett, majd a 27. percben Vologyko lőhetett, ám 12 méterről nem találta el a kaput.

Többet lőtt ugyan kapura, kapu felé a Real, komoly veszélyt nem tudott kialakítani. A másik oldalon Iker Casillas talán meg is fázott a mínusz 3 Celsius-fokos semmittevésben, ugyan a 45. percben sprintelt egyet, hogy mentsen Rogyionov elől, ám Pepe megelőzte...

Negyedórát kellett várni a második félidő első helyzetére: Heinze elveszítette a labdát, Bliznyuk 16 méterről lőtt, a labda centikkel kerülte el a jobb sarkot. Az ellentámadásból Saviola villanhatott volna, ám nagy helyzetben kapu mellé lőtt.

A 67. percben Rogyionov fűzött be két madridi védőt, ám amikor 16 méterről lőtt volna, Heinze beérte. A 71. percben Bliznyuk ismét tisztán lőhetett, ám bal belsővel csúnyán a kapu mellé trafált. Egy perc múlva Raúl csavart volna a kapuba, ám Veremko a lécre tolta a labdát.

A hajrában hiába támadott a BATE, egyenlíteni nem tudott, győzelmével a Real Madrid továbbjutott csoportjából.

Zenit (orosz) - Juventus (olasz) 0-0
Szentpétervár
v.: Claus Bo Jensen (dán)
Zenit: Malafejev - Anyjukov, Krizanac, Lombaerts, Sirl - Gyeniszov, Tyimoscsuk, Zirjanov - Danny - Pogrebnyak, Arsavin (Fajzulin, 70.)
Juventus: Manninger - Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro - Camoranesi (Marchionni, 84.), Sissoko, Marchisio, Nedved - Del Piero (Giovinco, 78.), Iaquinta (Amauri, 87.)

Néhány órával a szentpétervári mérkőzés kezdete előtt még kérdéses volt a találkozó megrendezése, mert a Zenit edzőközpontjától nem messze robbantás történt, amelyben három ember - köztük egy gyerek - is életét vesztette.

Végül a már biztos továbbjutó Juventus 0-0-s döntetlent ért el. A havazás ellenére zöld gyepszőnyeg fogadta a csapatokat, a hazaiak a Pogrebnyak, Arsavin kettőssel mindent elkövettek a győzelem érdekében, ám nem jártak sikerrel.

A Juve maximum azért bánkódhat, mert nem sikerült megszereznie a klub történetének 600. európai kupagólját, a döntetlennel egyébként továbbjutott a torinói együttes, a Zenit pedig a csoport harmadik helyén végzett.

A csoport állása:
1. Juventus 11 pont - már továbbjutott
2. Real Madrid 9 - már továbbjutott
3. Zenit 5
4. BATE Boriszov 2