Vágólapra másolva!
Szerdán az A, a B, a C és a D csoport találkozóival folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A magyar tulajdonossal rendelkező kolozsvári Cluj az AS Romát fogadja, s a hazaiak fogadkoznak: ismét győzelemre törnek Francesco Tottiék ellen, amivel akár a második helyre is odaérhetnek. Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven Madridban zárt kapus meccsen lép pályára az Atlético ellen: míg a hazaiak számára már egy döntetlen továbbjutást ér, viszont a - vélhetően a magyar légióssal felálló - vendégeknek már csak matematikai esélyük van a második hely elérésére, sőt még az UEFA-kupás harmadik helyért is meg kell küzdeniük a Liverpoolban vendégszereplő Marseille-jel.

Minden vagy semmi - így jellemezte a szerdai CFR Cluj-AS Roma Bajnokok Ligája-mérkőzés tétjét Eugen Trica, az erdélyiek labdarúgója.

A CFR szenzációsan kezdett az első számú európai kupasorozatban: a Stadio Olimpicóban 2-1-re legyőzte a Romát, majd döntetlent játszott a londoni Chelsea-vel. A Girondins Bordeaux együttesétől azonban kétszer is vereséget szenvedett a csapat, így jelenleg a kvartett utolsó helyén áll.

A játékosok és a klubvezetők azonban továbbra sem mondtak le a továbbjutásról, hiszen a csoportelső Chelsea-től is csak három ponttal vannak lemaradva, míg az olasz és a francia csapattól egyformán kettővel. Ennek megfelelően legalább az UEFA-kupa-szereplést biztosító harmadik helyen szeretnének végezni.

A cél elérése érdekében a gárda egyik hőse, a Roma ellen kétszer eredményes argentin Juan Culio is vállalná a játékot. A szélső izomhúzódást szenvedett a hétvégén a Pandurii Targu Jiu elleni bajnoki találkozón, amelyen a címvédő CFR meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett. A Roma sorozatos sikerei viszont azt jelzik, véget ért a csapat rossz sorozata, ugyanakkor a CFR ellen gólt szerző Panuccinak térdsérülése miatt nem adatik meg a visszavágás lehetősége.

"Csak a győzelem tarthat versenyben minket" - mondta a támadó középpályás Trica. "Biztos vagyok abban, hogy a legjobb formánkat mutatjuk majd az olaszok ellen. Eddig négy pontot szereztünk, pedig semmi esélyt sem adtak nekünk. Bízom abban, hogy ismét legyőzzük a Romát."

Maurizio Trombetta, a CFR itáliai trénere Trica mellett a Rosenborgtól érkezett Yssouf Konéban bízik leginkább: "Mindkét játékos képes eldönteni egy találkozót, Kone pedig egyre jobb formába lendül. A hazai pálya mellett az is előny számunkra, hogy továbbra sincs veszítenivalónk. A nyomás a Romára nehezedik, hiszen náluk kötelező elvárás a továbbjutás."

Ami a csoport másik meccsét illeti, a Chelsea számára egy bordeaux-i siker már továbbjutást jelentene. Laurent Blanc, a franciák mestere szerint épp a londoniak eredménykényszere hajthatja az ő malmukra a vízet. "A Chelsea-nél vélhetően úgy gondolták, mire Bordeaux-ba érkeznek, már kivívták a kvalifikációt. Nem számítottak rá, hogy kikapnak Rómában, így most olyan eredményt kell elérniük, hogy ne idegeskedjenek a zárókörben. Ez lehet a mi pszichológiai előnyünk" - nyilatkozta a 43 éves szakvezető, aki számára nem kis feladat, hogy felrázza együttesét, hiszen a Bordeaux Londonban 4-0-ra kikapott, majd hazai pályán kapott ki 3-1-re a Romától. Ráadásul még mindig sérült a csapat kapusa, Ulrich Ramé, akit a tapasztalatlan Matthieu Valverde igyekszik majd helyetteseíteni.

Luiz Felipe Scolari Chelsea-edző óvatosságra intette játékosait: "Amit meg kell tanulni, hogy a Bajnokok Ligájában a legjobb csapatok szerepelnek, így itt nincsenek könnyű és lefutott találkozók" - mondta a portugál, akinek az eltiltott Deco, a hosszú pihenésre kárhoztatott Michael Essien, valamint a szintén sérült játékosok, Ricardo Carvalho, Alex és Juliano Belletti nélkül kell boldogulnia. Visszatér viszont Michael Ballack.

Bajnokok Ligája-csoportkör, 5. forduló:
A csoport:
Girondins Bordeaux (francia) - Chelsea (angol) 20.45
CFR Cluj (román) - AS Roma (olasz) 20.45 (tv.: m1)

Az állás:
1. Chelsea 7 pont
2. AS Roma 6 (7-5)
3. Girondins Bordeaux 6 (4-8)
4. CFR Cluj 4