Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája idei utolsó játéknapján eldőlt, hogy csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé az Aalborggal csak ikszelő Manchester United, a Lyonban nyerő Bayern München, a tartalékos Arsenalt simán elintéző Porto, és a BATE Boriszov ellen döntetlent elérő Juventus. A torinóiak csoportjában második helyen végzett Real Madrid kispadján győzelemmel mutatkozott be Juande Ramos, aki főleg a duplázó Raúlnak lehet hálás, a spanyol gárda ikonja 66 gólnál jár az európai kupákban, amivel visszaelőzte az eddigi rekorder Filippo Inzaghit.

Forrás: [origo] Bajnokok Ligája, E csoport, 6. forduló:
Manchester United (angol) - Aalborg (dán) 2-2 (1-2)
Manchester, Old Trafford
v.: Duhamel (francia)
Manchester: Kuszczak - G. Neville (Rafael, 77.), R. Ferdinand, Evans, O'Shea - Nani, Gibson (Park, 46.), Anderson, Giggs (Scholes, 46.) - Rooney, Tévez.
Aalborg: Zaza - Bögelund, Olfers, M. Jakobsen, M. Pedersen (Sörensen, 76.) - Curth (Caca, 75.), Enevoldsen, Augustinussen, Risgard, Due (Kristensen, 66.) - Saganowski.
gól: Tévez (3.), Rooney (52.), illetve M. Jakobsen (31.) Curth (45+2.)

Az Old Traffordon már a meccs előtt ünnepi volt a hangulat, mivel a sérülés miatt a csapatból hiányzó Cristiano Ronaldo az Aranylabdával pózolt két legenda, Sir Bobby Charlton és Denis Law társaságában, akik egykoron szintén elnyerték a France Football által alapított díjat.

A MU már biztos továbbjutóként várta a találkozót, így a Tottenham elleni bajnokira gondolva Sir Alex Ferguson pihentette pár játékosát, Giggs és Tévez ellenben ott volt a pályán, és kettőjük koprodukciója gólt fialt a 3. percben: a walesi remekül emelt az argentin csatár elé, aki jobb külsővel küldte a bal sarokba vágta a labdát (1-0).

Tévez nagyon könnyen duplázhatott volna, de Rooney passza után közelről rontott ziccerben. Bár nagy fölényben játszott a címvédő, mégis egyenlített az Aalborg, egy oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgást követően M. Jakobsen csúsztatott, Kuszczak pedig csak beleütni tudott a labdába, védeni nem (1-1).

Az első félidő ráadásában már nagy meglepetésre a dánoknál volt az előny: Due centerezett balról, a hosszú oldalon érkező Curth pedig szép mozdulattal a jobb sarokba fejelt, Kuszczak mozdulni sem tudott (1-2). A szünet után nagyon bekezdett a MU, Tévez ugyan még föléfejelt Nani beadása után, de Rooney már nem hibázott Anderson indítása után, a hazaiak tízese Zaza alatt gurított a kapu közepébe (2-2).

Rooney szabadrúgásból is közel járt a gólhoz, de Olfersen megpattanó lövését a kapufa hárította. A hajrában Tévez előtt adódott meccslabda Rooney passza után, de hiába cselezte ki Zazát, éles szögből csak az oldalhálót zörgette meg. A vége így 2-2 lett, amivel a MU csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, és immáron 19 meccs óta veretlen a BL-ben, ezzel beállította a Bayern és az Ajax rekordját.

Celtic (skót) - Villarreal (spanyol) 2-0 (2-0)
Glasgow, Celtic Park
v.: Circhetta (svájci)
Celtic: Boruc - Hinkel, Caldwell, McManus, Wilson (O'Dea, 82.) - Nakamura, S. Brown, Hartley, McGeady (McGowan, 76.) - Maloney, Szamarasz (McDonald, 82.).
Villarreal: Viera - Angel, G. Rodríguez, Fuentes, Bruno - M. Fernandez, Edmílson, Marcos Senna (Nihat, 46.), Ibagaza (Ibagaza, 61.), Cani - Guille Franco.
gól: Maloney (14.), McGeady (45+2.)
piros lap: Guille Franco (35., Villarreal)

Glasgow-ban a Celticnek már csak a becsület miatt volt fontos a meccs, a Villarrealnak ellenben még a csoportelsőség is kockán forgott, ennek ellenére a hazaiak került előnybe a 14. percben: Wilson bal oldali beadását Viera nem tudta fogni, csak ütni, Maloney pedig közelről a hálóba stukkolta a labdát (1-0).

Szamarasz szerezhette volna a második Celtic-gólt, de egy nagylábujjnyival lemaradt Maloney beadásáról. A 35. percben megfogyatkozott a Villarreal: Guille Franco csapott oda Caldwellnek, az asszisztens pedig jelzett Circhetta bírónak, aki kiszórta a vendégek csatárát.

Forrás: AFP

Viera itt ugyan biztosan fogja a labdát, de az első gólnál nagyot bakizott

Az Old Traffordhoz hasonlóan a Celtic Parkban is góllal zárult az első félidő, két perccel már túl voltak a csapatok az előírt negyvenötön, amikor McGeady a félpályától zavartalanul vezette a labdát, majd ballal, 16 méterről lőtt Viera kapujába (2-0).

A második félidőben újabb gól már nem született, a Celtic így szépen búcsúzott a sorozattól, a Villarrealnak pedig nem kell bánkódnia, mivel ott lesz a tavaszi folytatásnál.

A csoport végeredménye:
1. Manchester 10
2. Villarreal 9
3. Aalborg 6
4. Celtic 5

A Manchester és a Villarreal a legjobb 16 közé jutott, az Aalborg az UEFA-kupában folytatja, a Celtic kiesett.