Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Manchester United skót vezetőedzője elégedett azzal az egygólos győzelemmel, amelyet csapata hazai pályán harcolt ki az Arsenal ellen az elődöntő szerda esti első mérkőzésén.

A manchestereiek a hátvéd John O,Shea találatának köszönhetően verték 1-0-ra riválisukat az angol háziderbin, s bár nem tettek szert jelentős előnyre, magabiztosan utaznak a jövő kedden esedékes, londoni visszavágóra.

"A legfontosabb, hogy amit előzetesen elterveztünk, azt sikerült végrehajtanunk" - kezdte értékelését Ferguson. "Nyertünk és nem kaptunk gólt, összességében jó eséllyel várjuk a második találkozót, bár a párharc még nem dőlt el véglegesen. Ne felejtsük el azonban, hogy mi versenyben vagyunk az angol bajnoki címért is, ezért szombaton mindenképpen nyernünk kell a Middlesbrough ellen. Az Arsenalon talán kisebb a nyomás ebből a szempontból."

Arsene Wenger, a fővárosiak francia mestere szerint akár el is dőlhetett volna a továbbjutás sorsa, de mivel ez nem történt meg, jó okuk van a bizakodásra. "Mindig a nehezebbik utat választjuk, ahogyan az előző fordulóban is, de sokszor jöttünk már ki győztesen az ehhez hasonló szituációkból" - mondta. "Meggyőződésem, hogy otthon egy másik csapatot látnak majd a szurkolóink. Jó esélyünk van az állás megfordítására, ráadásul vagyunk olyan jók, hogy meg is tegyük ezt. Sajnálhatják, hogy nem lőttek még egy gólt, így most rajtunk a sor, hogy a visszavágón gondoskodjunk róla: valóban bánkódjanak az elszalasztott lehetőség miatt."