Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában az olasz Inter az orosz Rubin Kazany otthonában 1-1-es döntetlent játszott. A Sevilla 4-1-re nyert a Glasgow Rangers otthonában, a Barcelona és az Arsenal egyaránt otthon győzött 2-0-ra.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, F csoport:
Rubin Kazany (orosz) - Inter (olasz) 1-1 (1-1)
Kazany
v.: Terje Hauge (norvég)
Rubin Kazany: Rizsikov - Salukvadze, Saronov, Cesar, Ansaldi - Rjazancev, Noboa, Szemak, Gökdeniz Karadeniz - Dominguez (Kaszajev, 86.), Buharov
Inter: Júlio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Stankovic, Cambiasso (Viera, 79.), Zanetti - Mancini (Quaresma, 64.), Eto'o, Balotelli
gól: Dominguez (11.), illetve Stankovic (27.)
piros lap: Balotelli (60.)

Lendületesen kezdte a mérkőzést a hazai együttes, az 1. percben a Stankovic szabálytalanságáért megítélt szabadrúgást Dominguez a sorfalba lőtte. A 7. percben több lehetőség is adódhatott volna a hazai csapat előtt, ám túlcselzték az akciót a 16-oson belül.

A 11. percben megszerezte a vezetést a Kazany. Egy saját térfélről előreküldött labdát Buharov passzolt vissza Domingueznek, aki 40 méterről meglódult, a tétovázó Inter-védők között könnyedén lépett ki, s 10 méterről a kapuba lőtt (1-0). A 14. percben Dominguez villant ismét, éles szögből, balról elvégzett szabadrúgását Júlio Cesar tolta szögletre.

A vendégek első lehetőségét Lúcio hagyta ki, a brazil bekk 17 méterről lőtt a jobb kapufa mellé. A 27. percben Maicón jobboldali beadását követően Stankovic közeli fejesével váratlanul egyenlített az Inter (1-1), két perccel később Balotelli a lécet találta el.

A félidő hajrájában még Chivu labdavesztése okozott riadalmat, de Gökdeniz Karadeniz és Dominguez elszórakozták a lehetőséget, lövésig sem jutottak.

A második félidő kiegyenlített játékkal indult. Az 58. percben végre felhördülhetett a közönség, Samuel szerelte Buharovot gyanús körülmények között, de a norvég játékvezető nem ítélt büntetőt. Két perc múlva viszont határozottabb volt: a Noboát letaroló Balotelli megkapta második sárga lapját, s mehetett idő előtt az öltözőbe.

A 69. percben Ansaldi 25 méteres lövését tolta bravúrral szögletre az Inter kapusa. Nagy fölénybe került a hazai együttes, de helyzetet sem igazán tudott kialakítani az olaszok kapuja előtt. A 78. percben Dominguez 30 méteres szabadrúgását védte másodszorra Júlio Cesar. A 81. percben Gökdeniz közelről, éles szögből bombázott a bal kapufa mellé.

A 81. percben Szemak a kapufát találta el, de Noboa sem tudott túljárni Júlio Cesar eszén.