Vágólapra másolva!
Továbbra is bízik a pontszerzésben Herczeg András, a Bajnokok Ligájában szereplő Debrecen labdarúgócsapatának klubmenedzsere. A hajdúságiaknak erre legközelebb szerdán, a Fiorentina otthonában lesz lehetőségük.

"Két hete nagyszerű mérkőzést játszottunk a Fiorentinával, remélem, erre újra képesek leszünk" - nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján Herczeg. "A játékosaim elszántak, túltették magukat a bajnoki kudarcokon, ezért úgy érzem, ha nem követünk el komoly hibákat, akkor ismét szoros mérkőzést tudunk játszani. Természetesen továbbra is bízom a pontszerzésben.

Herczeg egy újságírói kérdésre azt mondta: igaz, hogy az előző bajnoki fordulóban hazai környezetben vereséget szenvedtek egy másik lila csapattól, azaz az Újpesttől, de reméli, a szerdai összecsapás végére megkedveli ezt a színt.

A két héttel ezelőtti budapesti mérkőzésen eredményes Czvitkovics Péter szerint rendkívül nehéz dolga lesz a magyar csapatnak, főként azért, mert a Fiorentina egy győzelemmel hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé. "Remélem, olyan jó meccset tudunk játszani, mint a Puskás Ferenc Stadionban. Csak akkor van esélyünk a pontszerzésre, ha mindenki száztíz százalékot teljesít" - mondta Czvitkovics.

Fontos mérkőzésére készül Cesare Prandelli, a Fiorentina vezetőedzője, hiszen csapata egy esetleges győzelemmel már a továbbjutás küszöbére érne.

"Rendkívül fontos összecsapás lesz a holnapi, de nem lesz olyan könnyű, mint ahogyan azt az újságírók gondolják" - mondta a szakember a keddi sajtótájékoztatón. "Biztos vagyok benne, hogy a Debrecen ezúttal is támadó szellemű futballt fog játszani, remek középpályásaik vannak, jó csapat."

Az biztos, hogy sérülés miatt nem léphet pályára a montenegrói Stevan Jovetic, ugyanakkor a román Adrian Mutu szereplése csak az esti edzést követően dől el. A játékosok közül ezúttal Marco Marchionni nyilatkozott: "Nagyon várom már a mérkőzést, amely biztosan nehéz lesz, de persze a hazai pálya minket segít. Szeretném belőni végre az első gólomat a BL-ben."