Vágólapra másolva!
Claude Puel, az Olympique Lyon labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelentette, hogy három hét múlva nyerni szeretnének a Fiorentina vendégeként annak ellenére, hogy a szerdai, Liverpool elleni 1-1-es döntetlennel már biztosan továbbjutottak a Bajnokok Ligája csoportköréből, a Debrecent is felvonultató E négyesből.

Miközben a magyar együttes 5-2-es vereséget szenvedett Firenzében, a Lyon az argentin Lisandro Lopez 90. percben szerzett találatával mentett pontot (1-1), így bebiztosította továbblépését a kvartettből. "A Liverpoolnak nincs oka az aggodalomra" - mondta Puel. "A célunk továbbra is az, hogy az első helyen végezzünk, ezért mindent meg fogunk tenni a jó eredmény érdekében Firenzében is. Ezzel úgy gondolom, az angoloknak is esélyt adunk arra, hogy kiharcolhassák a legjobb 16 közé jutást."

Rafael Benítez, a Liverpool spanyol vezetőedzője csalódottan nyilatkozott a szerdai találkozót követően, ám nem tartja lehetetlennek, hogy a gárda továbbjusson a négyesből. "Nagyon nagy esélyt szalasztottunk el, ezért természetesen nem lehetünk elégedettek. Voltak lehetőségeink, de az utolsó percben kapott gól kibabrált velünk. Meg kell nyernünk a következő, Debrecen elleni összecsapást, és meglátjuk, mit játszik egymással a Lyon és a Fiorentina." A spanyol szakvezető hozzátette, hogy nem aggódik az állása miatt, s kizárólag a következő találkozóra koncentrál.

A Lyonhoz hasonlóan a spanyol Sevilla is szerda este biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban, miután 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a német VfB Stuttgart ellen. A spanyolok ráadásul az utolsó negyedórában emberhátrányban futballoztak, mert Manolo Jimenez vezetőedző korábban már kihasználta mindhárom cserelehetőségét, az argentin Aldo Duscher pedig sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

"Egy kicsit dühös vagyok, mert jó esélyünk volt arra, hogy már ezen a mérkőzésen bebiztosítsuk a csoportelsőséget" - értékelt Jimenez. "Tisztességes első félidőt produkáltunk egy nagyon jó erőkből álló ellenféllel szemben, amely csak Duscher sérülése után tudta irányítani a játékot." A Sevilla két fordulóval a csoportkör vége előtt 10 ponttal áll a G betűjelű kvartett élén, míg az újonc román Unirea Urziceni öt ponttal a második, maga mögött tartva a hárompontos Stuttgartot, és a két egységgel rendelkező skót Glasgow Rangerst.

A H csoportban tulajdonképpen szintén elkelt egy továbbjutó pozíció, miután az angol Arsenal 4-1-gyel küldte haza a holland bajnok AZ Alkmaart. "Ragyogó produkcióval sikerült kiszolgálnunk a szurkolóinkat" - mondta Arséne Wenger, a londoni Ágyúsok francia vezetőedzője. "Technikailag és taktikailag is felnőttünk a feladathoz, óriási önbizalommal futballoztunk, ezért nagyon boldogok vagyunk a győzelem után."

Ugyan matematikailag még nem biztos az Arsenal továbbjutása, a tízpontos angolokat nehéz lesz kiütnie a nyeregből a jelenleg hatpontos görög Olimpiakosznak, s még kevésbé az eddig négyet szerzett belga Standard Liege-nek. A kvartett utolsó helyén az Alkmaar áll két ponttal. A Bajnokok Ligája csoportkörének következő fordulóját november 24-én és 25-én rendezik meg, a Debrecen Budapesten fogadja a Liverpoolt az első napon.