Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Sevilla a CSZKA Moszkva otthonában ért el döntetlent, aminek köszönhetően a spanyol csapat várhatja nyugodtabban a visszavágót.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
CSZKA Moszkva (orosz) - Sevilla (spanyol) 1-1 (0-1)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion
v.: Brych (német)
CSZKA: Akinfejev - V. Berezuckij, Ignasevics, A. Berezuckij, Scsennyikov - Semberas, Honda (Mamajev, 83.), Aldonyin, M. González - Krasic, Necid.
Sevilla: Palop - Stankevicius, Fazio, Escudé, Fernando Navarro - Jesús Navas, Zokora, Romaric, Renato (Acosta, 89.), Adriano (Perotti, 59.) - Negredo (Kanouté, 76.).
gól: M. González (66.), illetve Negredo (25.)

Mindkét oldalon neves hiányzókat kellett pótolnia az edzőknek, a CSZKA-nál a karmester Dzagojev nem tudta vállalni a játékot, a Sevillánál pedig minden csapatrészből kiesett egy-egy fontos láncszem, név szerint Luis Fabiano, Capel és Squillaci.

A CSZKA majdnem három hónapja nem játszott tétmeccset, mivel az orosz bajnokság majd csak márciusban kezdődik el, úgyhogy a hazaiak számára az volt a legnagyobb kérdés, mennyire érződik majd a hosszú kihagyás a játékukon. A Sevilla számára a Luzsnyiki-stadion műfüves borítása és a moszkvai hideg is szokatlan lehetett, bár ezen a szinten ritkán hivatkoznak ilyen zavaró tényezőre a csapatok.

Az ötödik percig kellett várni az első érdekes eseményre, ekkor Necid indult el a Sevilla kapuja felé, de a védők beérték, így inkább visszagurított az érkező Mark González elé, a korábban Liverpoolban is megfordult chilei viszont szinte felszabadított, amikor ballal magasan a léc fölé tüzelt 16 méterről. A túloldalon Adriano csavarta középre a labdát, de Renato centikkel lemaradt róla, pedig erősen nyújtózkodott. A 8. percben a japán Honda vette észre a védők között beinduló Necidet, de a cseh csatár szorongatott helyzetből csak belespiccelt a labdába, ami elkerülte a kaput.

Pár perccel később Honda már nem keresett társat, egy lövőcsellel kimozdította a rátámadó védőt, majd ballal rátűzte, és a labda az oldalhálót érintve hagyta el a játékteret. A 18. percben Krasic ívelt át a hosszú oldalra, ahol Mark González szép mozdulattal lőtt, csak éppen a kapura nem volt veszélyes.

A 25. percben a Sevilla kihasználta a meccs első helyzetét: Jesús Navas lőtte középre a labdát jobb oldalról, amiről egy védő és a kivetődő Akinfejev is lemaradt, az érkező Negredo pedig az üres kapuba gurított (0-1). Honda volt a legaktívabb moszkvai, a szőkére festett japán jobbal is elengedett egy veszélyes bombát, Palop ezt is csak szemmel követte, de tehetette, mivel a labda fél méterrel a bal kapufa mellett suhant el.


Romaric sem akarta a gólvonalig cipelni a labdát, 25 méterről elvállalta ballal, de jó egy métert tévedett, mint ahogy a túloldalon Aldonyin sem talált kaput. Az első félidő nem hozott túl színvonalas játékot, a CSZKA elsősorban a távoli lövésekre épített, de mindent elmond ezek hatékonyságáról, hogy Palopnak nem kellett védenie, a Sevilla pedig egy kontrát precízen végigvitt, és a moszkvai védelem bizonytalanságát kihasználva egyetlen helyzetét gólra váltva került előnybe.

Forrás: AFP

Negredo és Akinfejev harcol a gravitációval

Három perc telt el a második félidőből, amikor végre helyzetet is összehozott a moszkvai csapat, Honda ívelt fejesénél 34,5 cm hiányzott az egyenlítéshez. Hosszú hallgatás után a Sevilla is felmutatott valamit, Negredo szabadrúgását Akinfejev másodjára tudta megfogni. A 66. percben óriási góllal egyenlített a CSZKA: Mark González 30 méteres bombája hatalmas erővel vágódott a kapu bal oldalába, Palop mozdulni sem tudott.


A 85. percben óriási ziccer maradt kihasználatlanul: Necid pazarul hozta magát helyzetbe, már csak Paloppal állt szemben, de a párharcot a kapus nyerte, aki lábbal még bele tudott érni a jobb sarokba szánt lövésbe. A vége maradt 1-1, nincs minden veszve a CSZKA számára, de jóval kedvezőbb helyzetben van a párharc előtt is esélyesebbnek tartott Sevilla.