Vágólapra másolva!
A Real Madrid sorozatban hatodszor bukott el a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében: a lyoni 1-0-s vereség után hazai pályán 1-1-et játszott a francia csapattal, így ismét búcsúzott a legjobb 16 között. A Manchester United 4-0-ra kiütötte a Milant, így 7-2-vel jutott tovább. Beckham a két meccsen négy gólt szerző Rooney-t méltatta, Guti szerint csapatként kellett volna játszania a Realnak. Nézze meg a két meccs hat gólját!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Manchester United (angol) - Milan (olasz) 4-0 (1-0)
Manchester, Old Trafford
v.: Massimo Busacca (svájci)
Manchester United: Van der Sar - Neville (Rafael, 66.), Ferdinand, Vidic, Evra - Fletcher, Scholes (Gibson, 73.), Park - Valencia, Nani - Rooney (Berbatov, 66.).
Milan: Abbiati - Abate (Beckham, 64.), Bonera, Thiago Silva, Jankulovski - Flamini, Pirlo, Ambrosini - Huntelaar, Borriello (Inzaghi, 68.), Ronaldinho.
gól: Rooney (13., 46.), Park (59.), Fletcher (88.)
továbbjutott: a MU, 7-2-vel

David Beckham a manchesteri meccs előtt azt nyilatkozta, hogy életében most először kívánja azt, hogy kapjon ki a Manchester United. A milánói meccsen - amelyen 3-2-re kikapott az olasz csapat - ezek szerint nem bízott ebben, tény, hogy az Old Traffordon nyugodtan kikaphatott volna 1-0-ra vagy 2-1-re is Sir Alex Ferguson csapata, hiszen azzal még továbbjutott volna.

De erről szó sem volt, a Milannak egy percig sem volt esélye a győzelemre és a továbbjutásra, a tökéletesen összerakott ManUnited 4-0-ra kiütötte a fáradtan mozgó milánóiakat. A siker első számú letéteményese Wayne Rooney volt, aki a milánói duplázás után ezúttal is két gólt szerzett, az Inter-drukkereken kívül talán csak egyetlen olasz van, aki ennek örül, Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya.

Forrás: AFP

Rooney a 180 perc alatt egymaga négy gólt lőtt a Milannak

Beckham hiába bízott a sikerben, mindössze szűk fél órát kapott arra, hogy lendítsen csapata játékán, ám amikor beküldte őt Leonardo, a hazaiak már 3-0-ra vezettek. Mondjuk nem csoda, hogy a Los Angelestől kölcsönkapott, lassan már 35 éves Beckham nem volt kezdő, a Milanban mostanság közel sem játszik úgy, mint 2009-ben, az egykori manchesteri formájától pedig már nagyon távol van (a MU-szurkolók egyébként pozitívan, "Beckham, üdvözlünk itthon" felirattal fogadták). A Milan sem hasonlít a 2007-es BL-győztes énjére, amit egy adat hűen tükröz: még sohasem esett ki mínusz ötgólos összesítéssel a BL-ből vagy a BEK-ből.

Beckham a meccs után Rooney-t méltatta: "Kivételes teheség. Úgy gondolom, jelen pillanatban ő a világ egyik, ha nem a legjobb játékosa Ronaldóval és Messivel karöltve."

A meccs rövid krónikája:

Rooney távoli lövése jócskán elkerülte a Milan-kaput, majd a másik oldalon Ronaldinho fejelt közelről a kapu mellé. Nani a 16-os bal sarkáról nagy löketett eresztett meg, Abbiati bravúrral védett. Rooney a 13. percben már nem hibázott, Neville hajszálpontos jobb oldali beadását 11 méterről szép mozdulattal fejelte a jobb alsóba (1-0).

Pirlo 21 méteres lövését nagynehezen megfogta Van der Sar. A Milannak a folytatásban nem sok esélye volt a kitűnően záró MU-védelem ellen, szinte minden támadást könnyedén vertek vissza Ferdinandék.

A Milan-védők viszont a második játékrész legelején másodszor is egyedül hagyták Rooney-t. Nani a bal oldalról jobb külsővel parádésan tekert a hátvédek mögé, Rooney pedig a kifutó kapust megelőzve, 11 méterről, egy leheletfinom labdaérintéssel gurított a kapuba (2-0).

Az 59. percben Scholes három lapos szöktetésével három vendégvédőt is becsapott, a labdára lecsapó Park pedig elegánsan maga elé tette a labdát, majd az ötös jobb sarkáról becsúszó mozdulattral lőtt a hosszúba (3-0).

Forrás: AFP

Beckham végül beállt, de 3-0-nál már ő sem tudott segíteni a Milanon

Jött is szinte azonnal Beckham, a 64. percben Abate helyére küldte pályára Leonardo. A 80. percben Ronaldinho sárga lapot kapott - ha a Milan gyorsan rúg négy gólt, és továbbjut, akkor a brazil nem játszhat a negyeddöntőben.

Beckham lőtt 22-ről, Van der Sar védett. Fletcher sarkazása után Gibson 17-ről lőtt fölé. A végeredményt az 5 méterről gólt fejelő Fletcher állította be, a Milant 7-2-es összesítéssel búcsúztatta a Manchester United.

A meccs góljai:

Rooney - 1-0

Rooney - 2-0

Park - 3-0

Fletcher - 4-0

Real Madrid (spanyol) - Lyon (francia) 1-1 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabeu
v.: Nicola Rizzoli (olasz)
Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa - Guti, L. Diarra, Granero (Van der Vaart, 62.), Kaká (Raúl, 77.), Ronaldo - Higuaín.
Lyon: Lloris - Réveillére, Cris, Boumsong (Källström, 46.), Cissokho - Toulalan - Govou, Makoun (Gonalons, 46.), Pjanic (Ederson, 84.), Delgado - Lisandro Lopez.
gól: Ronaldo (6.), illetve Pjanic (77.)
továbbjutott:a Lyon, 2-1-gyel

A madridiak aranylabdása, Kaká a mérkőzés előtt azt mondta, az a legnagyobb vágya, hogy a májusi, madridi BL-döntőben a Barcelonával mérkőzzön meg a Real. A vágy egyik fele még teljesülhet, ha a címvédő Barca bekerül, az azonban már biztos, hogy az utóbbi három év két aranylabdása közül ketten biztosan nem emelhetik fel idén a BL-trófeát. Sem Kaká, sem Cristiano Ronaldo. Esetleg a tavalyi győztes, a barcás Lionel Messi.

Pedig a portugál és a brazil nagyon jól megértette egymást a visszavágón, ám ez mit sem ért, hiszen Lloris (a köténygólt leszámítva) kiválóan védte a vendégkaput, ami nyolc közé jutást ér a Lyon számára. A Real Madrid azért szerződtette le csillagászati összegekért Ronaldót és Kakát, hogy BL-t nyerjen a csapat, ám ismét bebizonyosodott, hogy pénzzel nem lehet megvenni a győzelmet.

Forrás: AFP

Pjanic a 77. percben nyolc közé lőtte a Lyont

A Real egyébként olyannyira jelentéktelenné vált a BL-ben, hogy a legutóbbi hat kiírásban egyszer sem jutott tovább a nyolcaddöntőnél. A spanyol bajnokságban még vigasztalódhatnak Casillasék, ahol épp a múlt héten előzték meg jobb gólkülönbséggel a Barcát.

Hogy a Real nem tudott nyerni, az már-már papírformának számított, hiszen a két csapat legutóbbi öt párharcából egyet sem nyert meg a Real, mindössze két döntetlenre futotta az erejéből. Az újabb döntetlen újabb kiesést eredményezett.

"Szégyen. Ismét megmutattuk, hogy a nagy meccsekben eltűnik belőlünk a gyilkos ösztön" - fogalmazott a lefújás után a madridiak spanyol középpályása, Guti. "Sokkal inkább csapatként kellett volna játszanunk, olyanok voltunk, mint egy 11 egyéniségből álló csoport. Főleg a második félidőben játszottunk pocsékul."

A meccs rövid krónikája:

A Real már a 6. percben vezetést szerzett Guti hosszú indítását követően Ronaldo mindenkit lefutott, majd 7 méterről, Lloris kapus lábai között lőtt a kapuba.

Kaká és Ronaldo nagyon éltek elöl, előbbinek a távoli lövését kivédte Llorente, utóbbi egyszer a kapu fölé fejelt, majd Higuaínt szöktette majdnem gólt érően: az argentin 17-ről kapu mellé lőtt. A következő percekben egykapuzott a Real, sorra dolgozta ki a helyzeteket, nem akarta, hogy a hosszabbítás döntsön.

Forrás: AFP

Ronaldo a tőle megszokott lendületes, gólratörő futballt mutatta be az első félidőben

Govou remekül szöktette Makount, aki - nagy helyzetben - egyből lőtt, de nem találta el jól a labdát, így Casillas könnyedén védett. Granerót felvágták a 16-oson belül, az olasz játékvezető nem ítélt 11-est. A 40. percben Granero beadását Higuaín centikkel fejelte a jobb kapufa mellé.

A második játékrészben beleerősített a Lyon, de a jól záró Real-védelem mellett nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani. Az 58. percben Granero hagyott ki nagy helyzetet: egy jobbról letett labdát 16-ról nagy erővel lőtt rá, de a labda a kapu fölé szállt. A lyoni Pjanic 35-ról szúrta rá, Casillas védett.

Higuaín ollózós kísérlete nem jött össze, a Lyon viszont a 77. percben egyenlített: lyoni háromszögezés után Albiol ért bele a labdába, amely aztán épp Pjanichoz került, aki az ajándékba kapott labdát hat méterről kegyetlenül a léc alá vágta (1-1).

A madridiaknak a sikerhez még két gólt kellett volna szerezniük, s nem adták fel, Guti kétszer is kecsegtető helyzetben fejelt fölé, majd a meccs Ronaldo lövésével zárult: az aranylabdás nem tudott túljárni Lloris eszén.

A meccs góljai:

Ronaldo 1-0

Pjanic 1-1