Vágólapra másolva!
Összesítésben kétgólos hátrányból felállva ütötte ki a BL-ből a Bayern München a Manchester Unitedet szerda este. Alex Ferguson, a MU trénere szerint csapata tizenkilenc éves hátvédjének kiállítása volt a kulcsmomentum, ami nélkül a Bayern sosem jutott volna tovább. A skót úgy véli, a vendégjátékosok nyomást gyakoroltak a bíróra, és tipikus német viselkedésről beszél. A müncheniek edzője, Louis Van Gaal szerint kollégája megjegyzése nem volt fair, és csak a csalódottság mondatta vele.

A MU 3-1-re vezetett és továbbjutásra állt a Bayern ellen, mikor a Ribéryt üldöző Rafael rántott egyet a francia mezén. Utána még tettek néhány lépést, Ribéry Rafael felé ütött, majd sértődötten megállt. A németek reklamáltak, Rizzoli játékvezető felmutatta Rafael második sárgáját, így az utolsó negyven percre emberelőnybe került a Bayern. A németek újra betaláltak, ezzel idegenben lőtt góllal továbbjutottak.

Ferguson szerint a Bayern-játékosok nyomást gyakoroltak a bíróra: "Rafael kicsit rutintalan volt a kiállításánál. De ahogy mindenki lerohanta a Rizzolit, az tipikus német viselkedés volt" - mondta a skót tréner. "Kétségtelen: a kiállítás megváltoztatta a meccset. Soha nem jutottak volna tovább tizenegy ember ellen. Bizonyos értelemben profin viselkedtek, megérezték a lehetőséget és szinte kikényszerítették, hogy a játékvezető állítsa ki Rafaelt. Korábban is láttuk ezt hasonló csapatoktól. Csak egy kis mezhúzás volt, távol a kaputól. Máskülönben csodásan futballozott a fiú, tragédia számára, hogy így ért véget a meccs. Nagyon pechesek voltunk" - tette hozzá Ferguson.

Louis van Gaal, a Bayern edzője szerint nem a játékosai provokálták ki a piros lapot: "Azt hittem, Anglia a fair play országa, de ez szerintem nem fair. Nem osztom Sir Alex véleményét. Minden játékosnak tudnia kell, hogy ha már van egy sárgája, az újabb kiállítást jelent. A második eset is egyértelműen lapot ért, és ez Rafael felelőssége."

A holland szakember a kiállítás előzményeiről is beszélt: "Láttam Ferguson kezdőcsapatát a meccs előtt, így tudtam, hogy agresszívan játszanak majd. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy nekünk kontrollált agresszióval kell játszanunk. Hétvégén, a Schalke-meccs előtt ugyanezt kértem a csapattól, de Altintop nem tudta betartani, ezért állították ki - és ugyanezért kapott pirosat most a fiatal Rafael."