Vágólapra másolva!
A Chelsea után az Olympique Marseille is továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjából, miután az 5. fordulóban 3-0-ra verte a Szpartak Moszkvát. Ugyan az orosz együttes pontszámban még beérheti a franciákat, de az egymás elleni eredmény az OM-nek kedvez.

Eredmény, Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, F csoport:
Szpartak Moszkva (orosz) - Olympique Marseille (francia) 0-3 (0-1)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion
v.: Wolfgang Stark (német).
Szpartak: Dikan - Makajev, Suchy, Pareja, Stranzl - Sesukov (Drincic, 75.), Ibson (Ananidze, 76.) - McGeady, Ari, Kombarov - Welliton
OM: Mandanda - Azpilicueta, Diawara, Mbia, Heinze - Lucho (Abriel, 76.), Cissé, A. Ayew - Rémy (Kaboré, 82.), Brandao, Valbuena (Cheyrou, 69.)
gól: Valbuena (18.), Rémy (54.), Brandao (68.)
piros lap: Welliton (64., Szpartak)

A két csapat franciaországi összecsapását a Szpartak 1-0-ra nyerte, így az 5. forduló előtt pontazonossággal álló két együttes közül a Marseille minimum kétgólos sikerrel biztosíthatta volna helyét a legjobb 16 között.

Lendületesebben is kezdett az OM, a 18. percben Mathieu Valbuena félfordulattal szerzett gyönyörű góljával meg is szerezte a vezetést (0-1).


Az 54. percben Loic Remy növelte az előnyt, 18 méterről ugyan hatalmas lyukat rúgott, de miután nála maradt a labda, betört a 16-oson belülre, s két kapufás gólt szerzett (0-2).


A 64. percben megfogyatkozott a Szpartak, ezt négy perccel később a brazil Brandao 17 méteres lövéssel használta ki, beállítva a 3-0-s végeredményt.