Vágólapra másolva!
Hiába játszott huszonöt percig jobban, végül sima, 3-0-s vereséget szenvedett a spanyol Real Madrid otthonában a holland Ajax a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójának D csoportos rangadóján. A másik meccsen a francia Lyon 2-0-ra verte a horvát Dinamo Zagrebet.

Eredmények, Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
Real Madrid (spanyol) - Ajax Amsterdam (holland) 3-0 (2-0)
Madrid, Bernabéu-stadion
v: Mark Clattenburg (angol)
Real Madrid: Casillas - Ramos, Carvalho, Varane, Arbeloa - Xabi Alonso, Khedira - Özil (Hamit Altintop, 84.), Kaká (Di María, 75.), Cristiano Ronaldo - Benzema (Higuaín, 75.)
Ajax: Vermeer - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita - Eriksen, De Jong, Janssen (Enoh, 51.), Sulejmani (Ebecilio, 72.) - Sigthorsson, Börrigter (Serero, 83.)
gól: C. Ronaldo (25.), Kaká (41.), Benzema (49.)

A D csoport rangadóján a hétvégi bajnokiján fölényesen - az újonc Rayo Vallecano ellen 6-2-re - diadalmaskodó Real Madrid a holland Ajaxot fogadta. A hazaiak kispadján nem lehetett ott az eltiltott José Mourinho, helyette Aitor Karanka dirigálta az együttest. Nem lehetett ott a csapatban a szintén eltiltását töltő Marcelo, Fábio Coentrao és Pepe sérülés miatt hiányzott (utóbbit az élete első BL-meccsén játszó, 18 éves Varane helyettesítette), Hamit Altintop viszont már odaülhetett a kispadra. A vendégeknél Boilesen, Aras Özbiliz, Rits és Bruno Silva hiányzott.

Jól kezdett az Ajax, az első perc végén Börrigter 14 méteres lövését védte bravúrral Casillas, majd a 7. percben Sigthórsson lövése kerülte el a bal felső sarkot. Nagyon bátran futballozott a holland együttes, amely már az ellenfél térfelén letámadta a madridiakat, így sok labdát szerezve nyomás alatt tartotta Casillas kapuját.

A 15. percben már füttyszó harsant fel a hazai nézők részéről, mert újabb veszélyes akció végén De Jong került ziccerbe, de 10 méterről nem tudta átemelni a kiválóan kimozduló Casillast. Két perc múlva ennél is nagyobb ziccer maradt ki a másik oldalon: Khedira jobbról az alapvonaltól kiválóan centerezett, Benzema az üres kapu helyett azonban 7 méterről a jobb kapufa mellé gurított.

Forrás: AFP

A 22. percben Cristiano Ronaldo lépett ki a védők közül, de Vermeer kiválóan vetődött ki, majd a kipattanót Benzema bikázta a kapusba. A 25. percben aztán nem volt kegyelem, parádés akciót vitt végig a pályán a Real, Ronaldo indította Özilt, aki a 16-os vonala előbb jobbra passzolt, Benzema egyből középre továbbított, az érkező Ronaldo pedig 6 méterről nem hibázott (1-0).

A gól után kicsit leült a játék, a 33. percben Özil lövését Vermeer fogta, három perccel később Eriksen távoli szabadrúgása Casillasnak nem okozott gondot. A 41. percben növelte előnyét a Real Madrid, Cristiano Ronaldo balról Kakához passzolt, aki kaputól 18 méterre felnézett, majd ballal kilőtte a bal alsó sarkot (2-0).

A félidő utolsó percében még Vermeer védett kétszer, előbb Kaká közeli, éles szögből leadott lövését ütötte ki, majd Xabi Alonso 28 méteres ismétlését ölelte magához. A szünet után a 49. percben növelte előnyét a Real. Ronaldo, Kaka, majd Benzema volt a labda útja, a francia 6 méterről helyezett a kapuba (3-0).

Tíz percig semmi sem történt, ekkor is csak azért kellett izgulnia a hazaiaknak, hogy Eriksen szögletét Casillas hibátlanul öklözze ki a mezőnybe. A 66. percben Kaká 14 méteres lövése kerülte el a bal salsó sarkot. Újabb tíz perc múlva két csere történt, Kaká és Benzema helyére Di María, illetve Higuaín érkezett.

A 81. percben Vertonghen került helyzetbe, de az utolsó pillanatban Varane szögletre mentett előle. Két perc múlva ismét Vertonghen szépíthetett volna, de közeli fejesét Casillas óriási bravúrral védte.

A hajrában már nem történt semmi, a Real Madrid könnyedén győzött 3-0-ra.

A csoport másik mérkőzésén:
Olympique Lyon (francia) - Dinamo Zagreb (horvát) 2-0 (2-0)
Lyon, Gerland-stadion
v.: Pavel Kralovec (cseh)
Lyon: Lloris - Réveillére, B. Koné, Lovren, A. Cissokho - Gonalons, Källström - Briand, Grenier (Pied, 79.), Bastos - B. Gomis (Lacazette, 63.)
Dinamo: Kelava - Ibánez, Tonel, Vida, Calello - Leko, Mateo Kovacic (Simunic, 46.), Sammir, Badelj (Tomecak, 46.) - Pokrivac (Rukavina, 74.), Beqiraj
gól: Gomis (23.), B. Koné (42.)