Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligájában - a sorozat 1992-es megalapítása óta - még sohasem volt címvédés, a tavalyi győztes FC Barcelona most erre készül, olvasóink nagy része szerint ez sikerülni is fog Lionel Messiéknek.

Olvasóink 43 százaléka szerint az FC Barcelona megvédi címét a Bajnokok Ligájában. A katalán együttes valóban jó formát mutatva jutott be a legjobb nyolc közé, a német Leverkusent 10-2-es összesítéssel búcsúztatta.

A legnagyobb Barca-ellenfélnek - legalábbis a szavazók szerint - a Real Madrid számít, amelyről majdnem 30 százaléknyian gondolják úgy, hogy José Mourinho edző és Cristiano Ronaldo zsenialitása révén a csúcsra juthat. (Ehhez első lépésként szerdán még át kell verekednie magát az orosz CSZKA Moszkván, az oroszországi nyolcaddöntő vége 1-1 lett.)

A szavazás végeredménye:

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Münchenben sorra kerülő döntőben a Bayern hazai pályán szerepelhet, ha bejut, és jó úton halad e felé: a Baselt 7-1-gyel verte ki kedden. Minden tizedik olvasónk szerint Jupp Heynckes együttese lehet az idei befutó.

Mások alig kaptak szavazatot: az APOEL 5,5 százalékkal oda tudott érni a szavazáson a negyedik helyre. Érdekes, hogy a szavazást már régebben indítottuk útjára, amikor még nem is lehetett tudni, hogy a Nicosia túllép-e a Lyonon, ezek szerint 2800 olvasónk megérezte, hogy idén a vártnál tovább eljuthat a ciprusi együttes.