Vágólapra másolva!
A Napoli szerdai, hosszabbításos legyűrése révén a Chelsea továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligájában, így nem következett be 1996 óta először az, hogy nincs angol csapat a legjobb nyolc között a legrangosabb európai kupában.

Az edzőváltáson átesett, a Premier League tabelláján csak ötödik londoni Kékeknek 3-1-es hátrányt kellett ledolgozniuk a legutóbbi hat mérkőzését sorozatban megnyert olasz alakulattal szemben. A második félidő elejére már 2-0-ra vezettek, és továbbjutásra álltak, ám az olaszok Gökhan Inler találatával szépítettek. Negyedórával a lefújás előtt Frank Lampard büntetőjével ismét gólt szerzett a Chelsea, következhetett a hosszabbítás, melynek 15. percében a hátvéd Branislav Ivanovic kapásgólja döntötte el a továbbjutást.

"Ez az este bekerül a klubtörténelembe" - jelentette ki Roberto di Matteo megbízott tréner. "A csapat hihetetlen szenvedéllyel küzdött, s ez óriási lökést adhat a folytatásban."

A középpályás Frank Lampard már a pénteki, nyoni sorsolásra utalva hozzátette, hogy ezzel a játékkal bármelyik csapat ellen felveszik a versenyt.

Érthető keserűséggel nyilatkozott ugyanakkor a nápolyiak kispadján ülő Walter Mazzari: "Tudtuk, hogy nehéz lesz. Jól kezdtünk, de kihagytuk a kínálkozó lehetőségeket. Naivak voltunk, ráadásul a szerencse sem szegődött mellénk."

A Real Madriddal a CSZKA Moszkva ellen továbbjutott portugál mester, a volt Chelsea-edző José Mourinho gratulált régi csapatának: "Remekül küzdöttek, és azt szeretném, ha a müncheni döntőben ellenük lépnénk pályára. A Chelsea nagyszerű ellenfél lenne."