Vágólapra másolva!
A Barcelona egy tizenegyest kér számon Jonas Eriksson játékvezetőn és a gólbírón, a Milan pedig örül annak, hogy le tudta venni a pályáról Lionel Messit a szerda esti Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén.

"Ennél egyértelműbb tizenegy nincs" - mondta a 0-0-s döntetlenre végződött Milan-Barcelona meccs után Carles Puyol. "Nem egyszerű a bírók dolga, ezt elismerem, de ilyet nem lehet elnézni."

A katalánok csapatkapitánya Alexis Sanchez esetére utalt, a chilei csatár a 16. percben elvitte a labdát Abbiati mellett, majd ütközött a kapussal, és elesett, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

"Mi haszna van a gólvonalon álló bírónak, ha nem jelez egy ilyen egyértelmű tizenegyest? Valószínűleg másfelé nézett, mert ha ezt látja, akkor biztos, hogy megítéli a büntetőt" - reagált Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője, aki csalódott az eredmény miatt.

"A Milan játékosai láthatóan örültek a döntetlennek, én azonban csalódott vagyok, mert 17 lövésből sem sikerült gólt szereznünk. Sok helyzetünk volt, de a Milan is lőhetett volna gólt, mindjárt az elején, később pedig Ibrahimovic ziccerénél hatalmasat védett Váldes. Emellett az olaszok megmutatták, hogy hogy kell védekezni, nekünk pedig - ha meg akarjuk nyerni a BL-t - erre a stílusra is ki kell találnunk valamit. A Milan fantasztikus csapat, de hazai pályán valahogy le kell győznünk" - mondta Guardiola.

A kérdéses büntető:


Az önmagához képest keveset mutató Lionel Messi szerint csapata győzelmet érdemelt volna. "Bárhol, bárki ellen játszunk, mindig győzni akarunk, ez most is így volt. Viszont a Milan ellen hihetetlenül nehéz volt játszani, remekül összerakott csapat, és fizikailag is nagyon erősek. Ugyanakkor voltak helyzeteink, legalább két gólt kellett volna lőnünk, megérdemeltük volna, hogy nyerjünk."

"Most nem tudtunk gólt lőni, de ha kell, otthon kilenc csatárral fogunk támadni" - reagált Victor Váldes.

Massimiliano Allegri elégedett volt csapata teljesítményével. "Gratulálok a játékosaimnak, külön kiemelném Antoninit, aki briliánsan fogta Messit. Voltak nehéz pillanataink, de összességében jól játszottunk, és a döntetlen is jó eredménynek számít a Barcelona ellen. Több játékosom is sérülésből tért vissza, kevés meccsel a lábában, de jó teljesítményt nyújtottak, mint ahogy El Shaarawy is lendített a játékon, amikor beállt. Az idén három meccsünk volt a Barcelonával, most játszottunk a legjobban" - tette hozzá a Milan edzője.

Az egyik olyan játékos, aki sérülésből tért vissza, Kevin-Prince Boateng volt, aki a második percben már vezetést szerezhetett volna a Milannak, ám lövése megpattant, a labdát ezután Ibrahimovic Robinhóhoz fejelte, aki ordító helyzetben az égbe lőtte azt. Boateng fel is tette a jelenetet a Facebook-oldalára, és csak ennyit írt hozzá: "Nem tudom, mit mondjak."

Robinho helyzete:


A korábban a Barcában is megfordult Zlatan Ibrahimovic is kihagyott egy nagy helyzetet, de elégedett az eredménnyel. "Voltak lehetőségeink, be kellett volna lőni őket, de így is jó eredmények tartom a döntetlent, bizakodó vagyok a visszavágó előtt."

Urby Emanuelson a beállása után szinte egyből ziccerbe került, de a Milan holland csatára elrontotta a helyzetet. "Be kellett volna lőnöm, de egyszerűen elhagytam a labdát, előfordul az ilyen. Tudom, hogy nagyon fontos pillanat volt, de most már nem tudom meg nem történtté tenni. Biztos vagyok benne, hogy Barcelonában is lesznek helyzeteink, be kell őket rúgni, és akkor továbbjuthatunk."

A visszavágót jövő kedden rendezik.