Vágólapra másolva!
Roberto Di Matteo ideiglenesen kinevezett edzőként tudta Bajnokok Ligája-döntőbe vezetni a Chelsea-t, miután kedden az angol csapat 2-2-re végzett a címvédő FC Barcelonával, így 3-2-es összesítéssel bejutott a müncheni döntőbe. Az olasz szakember szerint történelmi sikert ért el a Chelsea, John Terry elnézést kért a kiállításáért, Frank Lampard pedig azt mondta: tudja, hogy a szurkolók imádják José Mourinhót, de a csapatnak a - Bayern München ellen elődöntőző - Real Madrid ellen is muszáj nyernie.

Roberto Di Matteo év közben vette át a Chelsea-t André Villas-Boastól, így megbízott edzővel sikerült Bajnokok Ligája-döntőbe jutnia az angol csapatnak. Ezzel megismétlődött a történelem, mert 2008-ban szintén ideiglenes edzővel jutott fináléig a londoni klub, akkor a José Mourinhót váltó Avram Granttel sikerült a bravúr, a döntőben azonban a Manchester United megálljt parancsolt az együttesnek.

Di Matteo a mostani siker után nem győzte dicsérni csapatát. "Hihetetlen mérkőzés volt, nagyon sok minden történt a keddi visszavágón. Nagyon örülök, és büszke vagyok a játékosaimra, akik megérdemelték ezt a pillanatot. Nehéz szezonon vagyunk túl, de amikor kellett, mindig képesek voltak a játékosok valami különlegessel előrukkolni. Úgy érzem, ez benne van a játékosok DNS-ében" - fogalmazott az olasz tréner, majd arról is beszélt, hogy csapata történelmi sikert ért el a Barca kiejtésével. Di Matteo jól tudja, hogy sok játékosára nem számíthat majd a döntőben, de biztos abban, hogy sikerül ütőképes csapatot összeállítania. "Olyan erős csapatot fogok összerakni, amelyre a Chelsea büszke lehet majd" - ígérte az olasz tréner.

John Terry nehéz helyzetbe hozta csapatát, amikor a 37. percben beletérdelt Alexis Sánchezbe, és kiállíttatta magát. "A visszajátszást látva nagyon durva, amit tettem, nem lett volna szabad, de aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok ilyen alattomos játékos. Úgy érzem, cserbenhagytam a csapattársaimat. Bocsánatot kértem tőlük, és bocsánatot kérek a szurkolóktól is. Ugyanakkor gratulálok a srácoknak, emberhátrányban hatalmas tettet hajtottak végre."

Frank Lampard szerint nem várhatták el a szurkolók, hogy szép focit játsszon a Chelsea. "Az egyik legnagyobb élményem ez a meccs Chelsea-mezben. Tudom, hogy a szurkolók szép focit akartak látni, de ha kétgólos hátrányban vagy, és tíz emberrel játszol ötven percen keresztül, akkor ez nem várható el. A második félidőben alig akart telni az idő, nagyot küzdöttünk, fantasztikus eredményt értünk el, megérdemelten jutottunk tovább. Tudom, hogy a Chelsea-nél a játékosok és a szurkolók is imádják José Mourinhót, de ha a Reallal játsszuk a döntőt, akkor muszáj legyőznünk őt is."

Forrás: AFP/Adrian Dennis
Lampard tudja, hogy nem szép focival jutottak döntőbe

A 2-2-es végeredményt beállító, így az angolok továbbjutását bebiztosító Fernando Torres szerint a BL-ben emlékezetessé tehetik a rossz szezont. "Azoknak a Chelsea-játékosoknak, akik három éve a 93. percben kapott góllal estek ki az elődöntőben a Barcelonával szemben, ez hatalmas elégtétel. Az idén két sorozat döntőjébe is bejutottunk, és bár a bajnokságban nem szerepeltünk jól, a BL-ben emlékezetessé tehetjük a szezonunkat. Eltiltás miatt több kulcsjátékosunk sem játszhat a döntőben, de ha ilyen akarással játsszunk, akkor meglehet a végső győzelem is. Mindegy, hogy kivel kerülünk össze, ha BL-t akarunk nyerni, le kell győznünk mindenkit."

A május 19-ei müncheni döntőben a Real Madrid vagy a Bayern München lesz a Chelsea ellenfele, a szerda esti, madridi visszavágónak a spanyolok 2-1-es hátrányból indulnak neki.