Vágólapra másolva!
München sétálóutcája a hazai pályán szereplő német klub miatt vörösben pompázik, bár feltűnt néhány nyugdíjas Barca-drukker és egy Puskás-mezes Bayern-szurkoló is a Bajnokok Ligája-döntő délutánján. A Chelsea-fanatikusok jegy nélkül is útra keltek, bármit megadnának egy belépőért, akár másfél millió forintnyi eurót is.

München belvárosában, a Karlspatz óriási szökőkútja mellett már szombat délben két kézzel fogták a kezükben a sört a Bayern-drukkerek. A legnagyobb problémájuk az volt, hogy a közel 30 fokos melegben hamar megmelegszik a sör, ám erre is volt ötletük: az egész rekeszt letették a szökőkút szélére - jelentette helyszíni tudósítónk.

Kedvenc viselet volt a felül Bayern-mez (esetleg kockás ing), alul bőrnadrág. Az egy kilométer hosszú sétálóutcát ellepték a drukkerek, tízből kilenc ember pirosban korzózott, aki nem, az vagy járókelő, vagy Chelsea-szurkoló volt. A többség Gomez-, Schweinsteiger- vagy Lahm-mezben sétált, egy német Bayern-mezén viszont Puskás neve virított, ami azért is meglepő, mert az Aranycsapat legendája soha nem játszott a bajor csapatban.

Néhány barcelonai nehezen emészthette meg, hogy a címvédő nem jutott be a döntőbe, pár hatvan év körüli férfi Messi-mezben jött-ment a bayernesek között.

Forrás: www.topliga.hu
Fotó: topliga.hu

Előkerült egy kézilabda méretű foci is, amit próbáltak minél magasabbra felrúgni a levegőben, néhány ablak is veszélybe került, de végül minden és mindenki megúszta.

Az éneklés és a sörözés nem mindenkinek volt elég, kétszer is vörös görögtűz lepte el a Karlsplatzot, azaz a centrumban már öt-hat órával a meccs előtt meccshangulat volt.

Az angolokról nem lehetett tudni, hogy hol bujkálnak, akikkel beszéltünk, arról panaszkodtak, hogy csak 15-20 ezer jegyet kaptak a londoniak, de ez nem zavarta őket, útra keltek, hátha találnak olyat, aki jó pénzért eladja a belépőjét.

Hogy hány jegy cserélt gazdát, nem tudni, az biztos, hogy a miénkért a városban ezer, a stadion mellett pedig ötezer eurót (másfél millió forint) is adtak volna.

http://www.youtube.com/embed/24VHWcaAOmE