A Real többet akart, a Juvét a kamutizivel támadják

Sergio Ramos, Real, Mario Mandzukic, Atlético Madrid, foci
SPAIN, Madrid : Real Madrid's defender Sergio Ramos (L) vies with Atletico Madrid's Croatian forward Mario Mandzukic during the UEFA Champions League quarter final football match Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 14, 2015. AFP PHOTO / DANI POZO
Vágólapra másolva!
A címvédő Real Madridot irányító Carlo Ancelotti tudja már a továbbjutás receptjét, miután az Atlético Madrid hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott csapatával kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A tavalyi döntő visszavágójának első félidejében a Real alakított ki több helyzetet, de a szlovén Jan Oblak rendre hárított. Szünet után az Atlético birtokolta többet a labdát, ám csak a hajrában tudott veszélyeztetni.

"Többet érdemeltünk egy 0-0-nál, de ez van, az Atlético a világ egyik legjobban védekező csapata. A visszavágón az a feladat, hogy az első 45 percben mutatott játékunk 90 percen át kitartson" - közölte az olasz mester.

Intelligens játákosaim vannak

A városi rivális kispadján ülő Diego Simeone megdicsérte játékosait a második félidei formajavulásért: "Nagyon intelligens futballistáim vannak, akik tudták, hogy kell reagálni a szünet előtt történtekre. A csata továbbra is nyitott, jövő szerdán ismét nagy küzdelmet várok."

Hatalmas csata zajlott a pályán kedden este Forrás: AFP/Dani Pozo

A Real a brazil Marcelóra, az Atletico pedig Mario Suarezre nem számíthat sárga lapok miatt a visszavágón.

A másik keddi mérkőzésen az olasz bajnok Juventusnak az 57. percben Arturo Vidal vitatott büntetője révén sikerült megtörnie a Monaco ellenállását. Még a televíziós visszajátszások alapján sem volt egyértelmű, hogy Ricardo Carvalho a 16-os előtt vagy után buktatta-e Alvaro Moratát.

A bírók nagyot hibáztak(?)

"Óriási igazságtalanság történt, a végeredmény egy nem létező 11-esből született meg, pedig a meccs kiegyenlített volt. A bírók nagyot hibáztak" - dühöngött Leonardo Jardim, a hercegségiek portugál trénere, hozzátéve: minden csapatnak ugyanolyan elbírálás alá kellene esnie.

Az eset 3.50-től látható:

Az olaszok edzője, Massimiliano Allegri annyit jegyzett meg, hogy Carvalho volt az utolsó védő, de a részletekbe nem ment bele: "Nem láttam, nem tudom megítélni, hogy belül vagy kívül történt-e az eset."

Ugyanakkor elismerőleg beszélt az 50 napos kényszerpihenő után remek játékkal - és a büntetőhöz vezető passzal - előrukkoló Andrea Pirlóról, a jövő szerdai visszavágó kapcsán pedig annyit mondott, a Juve kissé közelebb áll a továbbjutáshoz.

A folytatást egygólos előnnyel váró torinói gárda 2003 óta először kerülhet be a BL-elődöntőbe.