A Juventus végleg kivégezte a Real Madrid szezonját

550701107
Real Madrid's Brazilian defender Marcelo (L) watches Juventus' Spanish forward Alvaro Morata (R) celebrate after scoring during the UEFA Champions League semifinal second leg football match Real Madrid FC vs Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 13, 2015. AFP PHOTO / DANI POZO
Vágólapra másolva!
A Juventus lesz a Barcelona ellenfele a Bajnokok Ligája 2015-ös döntőjében, miután 1-1-es döntetlenre végzett a Real Madrid otthonában az elődöntő visszavágóján, és így 3-2-es összesítéssel kiejtette ellenfelét. A torinóiak 12 év után jutottak újra a fináléba. 

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés:
Real Madrid-Juventus 1-1 (1-0) - Élő közvetítésünk
Gól:Ronaldo (23., 11-es), ill. Morata 57.

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo - James Rodríguez, Kroos, Isco - Bale, Benzema (Hernandez, 67.), Ronaldo
Edző: Carlo Ancelotti

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Pogba, Pirlo, Marchisio - Vidal - Morata, Tévez
Edző: Massimiliano Allegri

A Real Madrid számára volt nagyobb a tét, hiszen Carlo Ancelotti csapata valószínűleg elbukta a spanyol bajnoki címet, így már csak a BL-ben volt versenyben, hogy fontos trófeát nyerjen, miközben a Juventusnál már az elődöntőt is komoly sikernek értékelték, ráadásul a csapat már olasz bajnokként és kupadöntősként érkezett Madridba, hogy megpróbálja megvédeni 2-1-es előnyét.

Nem bekkelni érkezett a Juve

Max Allegri nem a levegőbe beszélt, valóban nem bekkelni érkezett az olasz csapat: a bátran kezdő Juventusnak az első negyedórában két helyzete is volt. A Real viszont ideges volt, jó negyedóra kellett a hazai csapatnak, míg szép lassan átvitte a játékot a vendégek térfelére, ekkor Karim Benzemának volt komoly helyzete, majd Gareth Bale óriási bombáját védte Gianluigi Buffon.

A 23. percben megszerezte a vezetést a Real Madrid. A Juve 16-osán belül némi szerencsével James Rodriguezhez pattant a labda, akit hátulról megtámasztotta Giorgio Chiellini, Eriksson játékvezető pedig habozás nélkül büntetőt ítélt. Cristiano Ronaldo, aki hétvégén kihagyott egy nagyon fontos büntetőt a Valencia ellen, ezúttal nem hibázott, Buffonnak esélye sem volt az erős, középre érkező lövéssel szemben.

A továbbjutást érő eredmény tudatában a Real visszább húzódott , a Juve jött is előre, sorra rugdosta a szögleteket, de komoly helyzetig nem jutott el. A madridi kontrákban már több veszély volt, Ronaldo alig lőtt fölé, Benzema rövid sarok felé igyekvő labdájára pedig remek reflexmozdulattal ért le Buffon, de több gól már nem született az első félidőben.

A szünetben vezetett a Real Forrás: MTI/AP/Oscar Del Pozo

A Juventusnak megvoltak a lehetőségei, de helyzet nem nagyon lett belőlük, mert az utolsó passzokat rendre elrontották a vendégek, és a védelem közepébe visszakerülő Sergio Ramos is levette a pályáról a Juve centerét, Alvaro Moratát. A második félidő elején egy erősebb periódus után újra visszaállt a Real, amely nem brillírozott ugyan, de nem is neki kellett.

És megint jött Morata

Az 58. percben csak begyötörte az egyenlítést a Juventus. Egy 16-oson belülre visszalöbbölt labdánál Pogbát lesen kívül tartotta Sergio Ramos rossz helyezkedése, a francia középre fejelt, ahol érkezett Morata, aki még le is vehette a labdát, mielőtt kacska lövése Casillas érintésével a kapuba került.

A spanyol csatár, aki Torinóban is gólt szerzett, csatlakozott Fernando Morienteshez és Samuel Eto’ohoz a madridiak ellen fontos gólt szerző egykori Real-csatárok sorában.

A gól után azonnal ritmust váltott a Real, amiből percekkel később már ziccer is lett: Bale az ötös sarkáról lőtt centikkel mellé. Ancelotti nem sokkal később cserélt is, bejött Chicharito, de James Rodriguez járt nagyon közel a gólhoz, 18 méterről alig tévesztette el a jobb felső sarkot.

Morata oda-vissza gólt lőtt a Realnak Forrás: AFP/Dani Pozo

Viszont fordult a kocka, ekkor már a Juventus játszhatott kontrákra, és meg is tette: Claudio Marchisio centerezéséről centikkel maradt le Morata egy gyors támadás végén. A 68. percben a Juve kis híján mindent eldöntött, de Vidal passza után Marchisio hiába állt már csak Casillasszal szemben, a spanyol kapus elképesztő bravúrral kitolta az olasz középpályás lövését.

Újra a madridiakon volt a sor, de pechjükre újra a csapnivaló formában levő Bale-re jött ki a helyzet: a walesi Ronaldo beadását fejelte fölé egy méterről. Egyre fogyott az idő, és hiába szorította be ellenfelét a hazai csapat, a beadásokat könnyedén hatástalanította a torinói védelem, a Real támadásaiban nem volt sok fantázia.

Kiolaszkodták a végét

A Juve a hajrára átállt háromvédős rendszerre, ezzel tovább stabilizálta védekezését, és két perccel a vége előtt csaknem mindent eldöntött, de Paul Pogba középről, 11 méterről Casillasba rúgta a meccslabdát.

A Juventus kivédekezte a hátralevő perceket, és végleg kudarccá formálta a Real Madrid szezonját. Az olasz csapat 2003 óta először jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, akkor a Milan ellen kikapott, 2015-ben a Barcelona lesz az ellenfele.