Ronaldo továbblőtte a Realt, Ibra idén sem nyer BL-t

Cristiano Ronaldo
Madrid, 2016. április 12. Cristiano Ronaldo, a spanyol Real Madrid játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a német Wolfsburg ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2016. április 12-én. (MTI/EPA/Juanjo Martin)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóin a Real Madrid 0-2-ről megfordította a párharcot, miután Cristiano Ronaldo mesterhármasával 3-0-ra legyőzte a Wolfsburgot, a Manchester City pedig a PSG-t ejtette ki. 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Real Madrid (spanyol)-VfL Wolfsburg (német) 3-0 (2-0)
gól: C. Ronaldo (16., 17., 77.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 3-2-es összesítéssel.

Manchester City (angol)-Paris Saint-Germain (francia) 1-0 (0-0)
gól: De Bruyne (76.)
Tj.: a Manchester City, 3-2-es összesítéssel.

A Real Madrid - bár Zinedine Zidane a sajtótájékoztatón azt mondta, nagyon fontos, hogy ne kapjon hazai pályán gólt a csapata - nem óvatoskodott sokat, egyből nekiesett a Wolfsburgnak. A kétgólos előnyüket védő németek néhol pánikoltak egy kicsit, de egészen magabiztosan romboltak, mégsem sikerült megúszniuk az első negyedórát: Dani Carvajal beadása némi szerencsével került Cristiano Ronaldo elé, aki közelről nem hibázott.

A gól láthatóan megfogta a Wolfsburgot, és másfél perccel később jött is a második: a pályafutása 125. Bajnokok Ligája-meccsén szereplő Ronaldo a röviden oldalon mindenkit megelőzött Toni Kroos szögleténél, és szépen csúsztatott a hosszú sarokba.

Kicsit megnyugodtak a felek, a Wolfsurg feljebb tolta a védekezését, és így csordogált a meccs. Néha a Wolfsburg is eljutott a Real kapujáig, de a gólhoz a Real Madrid volt közelebb, amikor Sergio Ramos fejesés úgy fogta meg a gólvonalon Benaglio, hogy a háta mögött kellett megfognia a labdát.

Cristiano Ronaldo szépen ünnepelte 125. BL-meccsét Forrás: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

A 77. percben jött a kegyelemdöfés is: Cristiano Ronaldo szabadrúgása a szétnyíló sorfal tagjai között talált utat, így Benagliónak esélye sem volt hárítani a bal kapufa mellé érkező lövést.

A helyzet nem sokat változott a Wolfsburgnak: egy szerzett góllal a németek jutottak volna tovább, de egy kontra végén majdnem Benzema döntött el mindent, de Benaglio hatalamasat védett a francia lövésénél.

Kassai Viktor vezette a mérkőzést, nagy hibát nem vétett a magyar játékvezető.

Szokatlanul gyenge volt a PSG Manchesterben

Nem sokon múlott, hogy az egyébként is jóval erősebben kezdő Manchester City gyorsan előnybe kerüljön. A 28. percben Kevin Trapp elkaszálta az egyedül kilépő Sergio Agüerót, amiért Velasco játékvezető megítélte ugyan a jogos büntetőt, de érthetetlen módon nem állította ki a PSG kapusát. A 11-est aztán a sértett mellé lőtte.

Maradt támadásban a City, a PSG igazából csak a szünet után mutatta meg magát, pedig a 0-0-lal is kiesőnek számított. Egy lesgólig eljutott a PSG, de szabályos találatot a City vitt be: Fernandinho labdájával de Bruyne lépett ki, és a 16-os vonaláról a francia kapuba helyezett.

A hajrában a PSG is szerzett egy lesgólt, de a meglepően gyenge francia bajnok tulajdonképpen simán esett ki. A Manchester City története során először jutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában.

Sergio Aguero a büntetőt még kihagyta Forrás: MTI/EPA/Nigel Roddis