A Bayernt is legyőzte az Atlético Madrid

Antoine Griezmann, Atlético, Manuel Neuer, Bayern, foci
Atletico Madrid's French forward Antoine Griezmann (R) celebrates after a goal beside Bayern Munich's goalkeeper Manuel Neuer (L) during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Club Atletico de Madrid vs Bayern Munich at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 27, 2016. GERARD JULIEN / AFP
Vágólapra másolva!
Elégedett lehet az Atlético Madrid labdarúgócsapata, hiszen hazai pályán Saúl Niguez góljával legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája-elődöntő első, madridi mérkőzésén.

Eredmények, Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
Atlético Madrid (spanyol) - Bayern München (német) 1-0 (1-0) – az élő közvetítés
Madrid, Vicente Calderón-stadion
v.: Clattenburg (angol)
Atlético: Oblak – Juanfran, Giménez, Savic, Filipe Luís – Saúl Niguez (Partey, 85.), Gabi, Augusto Fernández, Koke – Griezmann, F. Torres
Bayern: Neuer – Lahm, J. Martínez, Alaba, Bernat (Benatia, 77.) – X. Alonso - Douglas Costa, Thiago Alcantara (Müller, 70.), Vidal, Coman (Ribéry, 64.) - Lewandowski
gól: Saúl Níguez (11.)
sárga lap: Saúl Níguez (84.), illetve Douglas Costa (40.), Benatia (82.), Neuer (82.), Vidal (89.)

A kezdőcsapatokban nem akadt nagy meglepetés, Pep Guardiola egy biztonságosabb játékot képzelt el, így Thomas Müller és Mario Götze is csak kispados lett, egyedüli vérbeli csatárként Robert Lewandowski jutott szóhoz.

Egy gól döntött Forrás: AFP/Gerard Julien

A hazaiaknál ugyanakkor Antoine Griezmann mellett ott volt az eltiltását letöltő Fernando Torres, hátul pedig a sérült Diego Godínt pedig Stefan Savic próbálta pótolni.

Volt miért törleszteni

A felek korábban egy-egy párharc során találkoztak eddig egymással. Az Atlético és a Bayern ráadásul 42 éve: az 1974-es brüsszeli BEK-döntő hosszabbítás után 1-1-es döntetlennel ért véget, a spanyolok szereztek vezetést Luis Aragonés révén, Hans-Georg Schwarzenbeck a 120. percben egyenlített.

A két nappal későbbi, megismételt fináléban aztán a Bayern hengerelt, és Uli Hoeness, valamint Gerd Müller két-két góljával 4-0-ra nyert.

Saúl Niguez gyors gólja

Lendületesen kezdte a mérkőzést az Atlético, amely az egész első félidőben veszélyesebben futballozott, a 4. percben Saúl Niguez még csak egy tétova távoli lövéssel jelentkezett, hogy aztán a 11. percben bohócot csináljon a komplett Bayernből.

Saúl Niguez lett a meccs hőse Forrás: Origo

Az Európa-bajnoki kerettagságra hajtó középpályás az ellenfél térfelének közepéről megindult, elvitte a labdát Thiago Alcantara, Bernat és a becsúszó Xabi Alonso mellett, majd a behátráló Alaba takarásából eltalálta a kapufa segítségével a jobb sarkot (1-0).

A Bayern egy Vidal-fejesig és Douglas Costa oldalhálóba csapódó szabadrúgásáig jutott, hiába birtokolta 69 százalékban a labdát, az Atlético így is többször, hétszer próbálkozott kapura lövéssel.

Két kapufa, nulla gól

A szünetben egyik csapat sem cserélt, tíz percen át úgy tűnt, semmi sem változik. Az 54. percben aztán a tanácstalanság szülte a Bayern addigi legnagyobb helyzetét: Alaba nem tudott mit kezdeni, így 30 méterről kapura szúrta a labdát, és az a lécről vágódott vissza a mezőnybe.

Ezt egy Javi Martinez-fejes, majd egy Lewandowski-lövés követte, és miután az Atlético beszorult saját térfelére, Guardiola elérkezettnek látta az időt, hogy Ribéryt, Müllert, majd Benatiát is csatába küldje.

A 75. percben meccslabdát rontottak a hazaiak, Torres kapufáját követően Koke lábában is ott volt a gól, de Neuer védett.

A vége 1-0-s hazai siker lett, kérdés, hogy ez mire lesz elég a müncheni visszavágón.