Guardiolát minden szembejövő lepofozza a BL-ben

Douglas Costa, Bayern, foci
Bayern Munich's Brazilian midfielder Douglas Costa (R) vies with Atletico's players during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Club Atletico de Madrid vs Bayern Munich at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 27, 2016. JAVIER SORIANO / AFP
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola napjaink egyik legnevesebb edzője, aki többször is megnyerte már a Bajnokok Ligáját a Barcelonával, de mióta a Bayernnél van, nem egy diadalmenet számára a sorozat. 

Furcsa ilyen statisztikába botlani egy kiválónak tartott edzővel kapcsolatban, aki ráadásul remek csapatokat irányíthatott, de

Pep Guardiola egészen botrányos idegenbeli teljesítményt nyújt

a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

Mióta átvette a Bayern München irányítását, Guardiola mindössze egy egyenes kieséses idegenbeli mérkőzésen tudott nyerni: első szezonjában az Arsenalt győzte le Londonban (0-2) a nyolcaddöntőben. Azóta nyolc meccset játszott idegenben, és egyetlenegyet sem tudott megnyerni, sőt négyet el is veszített közülük.

Douglas Costa iparkodott, de az Atlético védelmével nem tudott mit kezdeni Forrás: AFP/Javier Soriano

Bár a 0-1 az Atlético otthonában nem rossz eredmény a Bayern szempontjából, de ez már Guardiola negyedik egyenes kieséses idegenbeli meccse volt, amin a Bayern München nem tudta bevenni ellenfele kapuját.

A Bayern idegenben

2014, Arsenal, nyolcaddöntő: 0-2
2014, ManUnited, negyeddöntő: 1-1
2014, Real Madrid, elődöntő 1-0
2015, Sahtar Donyeck, nyolcaddöntő 0-0
2015, Porto, negyeddöntő 3-1
2015, Barcelona, elődöntő 3-0
2016, Juventus, nyolcaddöntő 2-2
2016, Benfica, negyeddöntő 2-2
2016, Atlético Madrid, elődöntő 1-0