Vágólapra másolva!

Bajnokok Ligája, 2. forduló, B csoport:
Borussia Dortmund - Liverpool 0-0
Dortmund, 53 ezer néző, vezette: Ivanov (orosz)
Dortmund: Lehman - Wörns, Kohler, Reuter - Evanilson, Stevic, Rosicky, Dede - Sörensen (Ricken, 87.), Koller, Amoroso (Bobic, 87.)
Liverpool: Dudek - Hencholz, Hyypiä, Carragher - Vignal, Murphy, Gerrard, Riise (McAllister, 75.), Hamann - Heskey, Owen
sárga lap: Stevic (17.), illetve Hencholz (34.)

Koller szorításában Riise

A 21. percben távoli szabadrúgásgoz készültek a vendégek, a labda mögé a németek müncheni hóhérja, Gerrard állt, de végül Riise lőtt - rosszul. Öt percre rá a Sörensen beadása még Jan Kollernél is magasabbra szállt, pedig a langaléta cseh igen jó helyről bólinthatott volna kapura. Fel is jött a Dortmund, szorongattak néhány percig, de góllövésre igazi sansz nem volt.

A hajrában liverpooli szöglet után Evanilson a gólvonalról vágta ki a labdát, majd Heskey lőtt egy egészségeset, de a bíró már lest fújt (tévesen). Túloldalt Stevic rúgott szabadot, megpattant, fölé ment, a bíró nem adott szögletet (tévesen). Maradt még egy Owen-helyzet, gól nem lett, nem is lehetett három védővel a nyakán, ellenben akadt egy tiszta, de vétlen kezezés. Szünet.

Viharosan kezdődött a második szakasz, az angoloknál Murphy durrantott fölé, a németek közül a liverpooli/svájci Hencholz fejelt haza - a kapufa mentett. Szöglet után pedig Heskey. Az első negyedórában a Vörösöknek akadt több helyzete, Owen ollózással is próbálkozott, de a labdával együtt a veterán Kohler fejét is eltalálta. A Liverpoolnak több helyzete volt, a Dortmundnak nagyobbak.

Rosicky lecsapott egy kipattanóra, kapásból lőtt, a tehetetlen angol védelem megkönnyebbülten nézte, ahogy a labda telibe kapja a jobb kapufát. Ezek után is a hazaiak kezdeményeztek, a hajráig nagyon úgy nézett ki, már nem születik gól. A végjáték elég kínlódósra sikeredett, valószínűleg akkor sem esett volna gól, ha három napig játszanak.

Az előző körben mindkét csapat döntetlent játszott, a Liverpool most annyival talán jobban járt, hogy amit otthon elvesztett, behozta idegenben. A Dortmunddal épp fordítva történt. A csoport másik meccsén a Boavista legyőzte a Dinamo Kijevet, így remekül áll a csoportban (Az első körben idegenben ikszelt). A következő fordulóban Boavista-Dortmund, Liverpool-Dinamo Kijev találkozókra kerül sor.