Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters
Buffon jól állta a sarat
Portóban
Juventust

A Celtic szurkolói viszont eufórikusan ünnepelték kedvenceiket, annak ellenére, hogy a Kelták egy csekély 1-0-s győzelmet arattak a norvég Rosenborg BK ellen. Ezért azonban ugyanúgy három pontot kaptak, mintha gólparádét volna, és a csoport élére ugrottak.

Bastürk honfitársai ellen is ragyogóan játszott
Bayer LeverkusenFenerbahcét

Nem lehet szó nélkül elmenni a Leverkusen brazil hátvédjének, Lúciónak a teljesítménye mellett: a játékos vasárnap még Dél-Amerikában szerepelt hazája válogatottjában, majd most csapata egyik legjobbja volt, és gólt is szerzett. A védő, aki a télen szerződött Leverkusenbe, kevesebb mint egy év alatt már nyolc gólt ért el a gyógyszergyáriak színeiben, ami még egy csatárnak is a becsületére válna.

Az FC Barcelona az Olympique Lyon elleni győzelmével nagy lépést tett a továbbjutás felé, igaz, a katalánok csak nyögvenyelősen gyűjtötték be a három pontot. A Nou Campban helyet foglaló hazai szurkolók leginkább annak örülhettek, hogy több mint egy hónap után végre Rivaldót is láthatták csapatukban. Ezen a mérkőzésen esett meg a játéknap valószínűleg legelképesztőbb jelenete: a Lyon kapusa, Grégory Coupet egy hazaadást nem mert megfogni, inkább fejjel akart hárítani, és a labdát a felső kapufára bólintotta, majd amikor a kipattanót Rivaldo kapura fejelte, hatalmas védést mutatott be.

Sir Alex biztosra ment
Olympiakosznak

Továbbra is remekül szerepel viszont a sztárok nélküli Lille OSC, amely hazai pályán pontot szerzett a Deportivo ellen. A találkozó a szépségdíjas gólok meccse volt, hiszen spanyol részről Valerón, francia részről pedig Olufadé szerzett rendkívül látványos találatot.

A "szpartakok csatáját" a prágai gárda nyerte, amely nem kis meglepetést okozva féltávnál a csoport élén áll, ráadásul úgy, hogy még gólt sem kapott. Az oroszok ellen erre nem is volt sok esély, mert a moszkvai együttes csak elvétve jutott át a félpályán. A Szpartak kapusának, Makszim Levickijnek (aki hosszú sérülés után foglalhatta el ismét a helyét a háló előtt) már sokkal több dolga volt, és valószínűleg azóta sem érti, hogy az első cseh találatánál a labda hol jutott be a kapuba.

A csoport rangadóján Rotterdamban döntetlen született, aminek Münchenben minden bizonnyal sokkal jobban örülnek, mint a Feyenoord szurkolóinak körében. Pedig a hollandoknak egyedül Giovane Elberre kellett volna figyelniük, ám elég volt két kihagyás, és a brazil támadó kegyetlenül büntetett.

Ajánlat:

Csoportállások

Korábban: