Vágólapra másolva!

Második csoportkör, első forduló, D csoport:
Juventus - Bayer Leverkusen 4-0 (3-0)
Torino, Delle Alpi stadion, 10 000 néző
vezette: Urs Meier (svájci)
Juventus: Buffon - Thuram, Birindelli, Iuliano, Pessotto - Tudor, Zambrotta, Tacchinardi, Nedved (Davids, 84.) - Del Piero, Trezeguet (Amoruso, 77.)
Leverkusen: Butt - Sebescen, Nowotny, Lucio, Placente (Zivkovic, 66.) - Ballack, Bastürk (Schneider, 52.), Ramelow, Ze Roberto - Kirsten (Vranjes, 75.), Neuville
gól: Trezeguet (8., 60.), Del Piero (37.), Tudor (44.)
sárga lap: Birindelli (25.), Nedved (51.), illetve Ballack (54.)

A D csoport állása

Jó idő, napsütés, és ami a legfontosabb, ködmentes stadion fogadta a csapatokat, a kétszeri halasztás után harmadszorra Meier játékvezetőnek semmi oka nem volt már kezdés előtt lefújni a meccset. Trezeguet aztán hamarosan még nagyobb örömöt okozott a szenvedtetései okán alaposan megcsappant torinói szurkolótábornak, már a 8. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat, Nowotny hibáját kihasználva, fejjel (1-0). Ezután is a Juve maradt támadásban, kapujuk elé szegezték a gyógyszergyáriakat. Az első komoly vendégválaszra 36 percet kellett várni, Buffon azonban hárította Sebescen, majd Lucio próbálkozását is. Majd lekontrázta ellenfelét a Lippi-gárda, Trezeguet átadásából Del Piero volt eredményes (2-0). Szünet előtt még Tudor is betalált, mondhatni el is dőlt a három pont sorsa (3-0). Fordulás után nem sokkal a társaival egyetemben nagy kedvvel futballozó Trezeguet megszerezte önmaga második, csapata negyedik találatát, a gólpasszt ezúttal Nedved adta (4-0).

Marcello Lippi: - Ma ismét nagyszerű Juventust láthatott a közönség mondta a szakember. Elsősorban az tesz elégedetté, hogy egységes volt az együttes, mindenki betartotta az utasításokat. Amikor ilyen teljesítményt nyújtunk, Európa legjobbjai közé tartozunk.


Klaus Toppmöller: - Gratulálok a Juventusnak. Elsősorban az egy-egy elleni küzdelemben maradtunk alul a vendéglátókkal szemben. Akadt néhány remek megmozdulásunk, de nem volt folyamatos a csapatjáték. A tréner hozzátette: a BL második csoportkörében már nincsenek könnyű mérkőzések, ezért a jövőben megpróbálnak alaposabban felkészülni.