Vágólapra másolva!

Bajnokok Ligája, negyeddöntő:
1. Panathinaikosz - Barcelona
2. Bayern München - Real Madrid
3. Deportivo - Manchester United
4. Liverpool - Leverkusen

Az első mérkőzéseket április 2-án és 3-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. Az elődöntőben az első és a második, illetve a harmadik és negyedik mérkőzés győztese meccsel. A döntő május 15-én lesz Glasgow-ban. Az elődöntők első felvonását április 23-án és 24-én játsszák, a visszavágók egy héttel később lesznek.

"A Deportivo ebben a szezonban bizonyította, hogy milyen klassziscsapattá érett, a spanyolok kétszer is legyőztek minket" - nyilatkozta Sir Alex ferguson, a MU mestere. "Amikor idegenben játszottunk, nyernünk kellett volna, mert sokáig 1-0-ra vezettünk, a végén kaptunk két gólt. Az Old Traffordon kétszer hibáztunk, s ez a győzelmünkbe került. De olyan buta hibákat nem követünk el, mint akkor, most sokkal erősebb a csapat." Ken Merrett igazgató is bizakodó: "Jó a sorsolás, javultunk a Depor elleni meccsek óta." A La Coruna igazgatója, Luis Sanchez Doporto nem tart a Manchestertől: "Ismerjük az ellenfelet, presztízsmeccsek lesznek, így minden tekintetben elégedett vagyok."

Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke előrehozott döntőről beszélt: "Európa két legjobb klubcsapata már a nyolc között találkozik egymással. Ezt szerettük volna elkerülni. Ha a csoportunkban mi is az első helyen végzünk, akkor most nem a Real ellen kellene készülnünk. Az esélyek teljesen egyformák, a spanyolok most talán jobb formában vannak nálunk, de mi vagyunk a címvédők és a fontos meccsekre mindig összeszedjük magunkat. Mellettünk szól, hogy a madridiak ellen a legutóbbi hat mérkőzésünkből ötöt megnyertünk."

A Bayern elnökhelyettese, Karl-Heinz Rummenigge is tart a Realtól: "Nehéz a sorsolásunk, mert a Real Madrid egy szupercsapat. De megpróbáljuk mindazt megtenni, amit a múltban már egy kis szerencsével megtettünk." Emilio Butragueno, a királyi gárda sportigazgatója a következőképpen látja a helyzetet: "A Bayern nagyon jó csapat, s ne feledjük, a bajorok a címvédők. Nekünk kedvez, hogy az első találkozót idegenben játsszuk. Most az a legfontosabb, hogy a negyeddöntőig megtartsuk kitűnő kondíciónkat. És akkor arról még nem is esett szó, hogy amennyiben továbbjutunk a németek ellen, az elődöntőben valószínűleg a Barcelona következik."

Rick Parry, a Liverpool sportigazgatója örül, hogy csapata elkerülte a Manchestert: "Azt hiszem, örülhetünk sorsolásnak. Minden ellenfelünket tiszteljük, de egyiktől sem tartunk. Különösen örülök - elsősorban érzelmi okokból - hogy elkerültük a Manchestert. Jobbnak tartom, ha a sorozat minél későbbi fázisában csapunk össze." Parry azt is elmondta, valószínű, hogy Houllier visszatér a negyeddöntőkre: "Nehéz lenne őt továbbra is távol tartani..."

A negyeddöntők programja (valamennyi találkozó 20.45 órakor kezdődik):
Első mérkőzések, április 2., kedd:
Bayern München - Real Madrid
Deportivo - Manchester United
április 3., szerda:
Panathinaikosz - Barcelona
Liverpool - Leverkusen
visszavágók, április 9., kedd:
Barcelona - Panathinaikosz
Leverkusen - Liverpool
április 10., szerda:
Real Madrid - Bayern München
Manchester United - Deportivo

A londoni William Hill fogadóiroda szerint a Real a legesélyesebb a Bajnokok Ligája megnyerésére - a királyi gárda diadala 2,75-ös szorzóval szerepel a listán, a Manchester végső sikere 3,5-szeres, a Barcelonáé 4,5-szeres pénzt hozna. A Bayern csak hatodik a rangsorban, aki a német csapat címvédésére fogad és nyer, a feltett összeg 7 és félszeresét viheti haza. A Deportivo esetében 6-os, a Liverpoolnál 6,5-ös, a Bayer Leverkusennél 11-es, a Panathinaikosznál pedig 25-ös a nyereményszorzó.