Vágólapra másolva!

Hans-Jörg Butt: A kapus tavaly nyáron érkezett a leverkuseniekhez, mégpedig teljesen ingyen, mivel kontraktusa lejárt előző klubjánál, a Hamburger SV-nál, és szerződtetése kulcsfontosságúnak bizonyult a Bayer sikereiben. Megbízható portás, aki csak ritkán kap potyagólokat, ugyanakkor képes bravúrokra. Az idény elején még ő számított a csapat első számú büntetés-végrehajtójának, ám pár kihagyott tizenegyes után ezt a feladatát átadta.

Zoltan Sebescen: A magyar származású védő legtöbbször csak akkor került be a kezdő tizenegybe, ha valamelyik alapember hiányzott, vagy ha a Bayer egy csatárral játszott. Most az előbbi eset lépett életbe, így valószínűleg ő szerepel majd a védelem jobb oldalán. Nagy munkabírású, de keveset megy előre, igaz, most minden bizonnyal lesz elég gondja Solarival és Roberto Carlosszal.

Lúcio: A Leverkusen egyik legjobb játékosa a brazil középhátvéd, aki tavaly januárban érkezett, és gyorsan közönségkedvenc lett. Szívesen megy előre, és sok gólt szerzett, de most valószínűleg csak ritkán csatlakozik majd a támadásokhoz, hiszen nem lesz mögötte Nowotny, hogy biztosítson.

Boris Zivkovic: A horvát védőnek nem lesz egyszerű feladata, hiszen a sérült csapatkapitányt, Jens Nowotnyt kell majd pótolnia a védelem tengelyében. A Manchester United elleni elődöntő két mérkőzésén nem a legjobban futballozott, az Old Traffordon öngólt vétett, otthon pedig az ő hibája eredményezte a manchesteri gólt. Ő lehet a Bayer "gyenge láncszeme".

Diego Placente: Minden bizonnyal a BL-döntő egyik legnagyobb párharca lesz Placente és Luis Figo vetélkedése, és az argentinről mindent elmond, hogy egyáltalán nem biztos: ő húzza majd a rövidebbet. A Leverkusen legmegbízhatóbb futballistájának tartják, rendkívül fegyelmezett játékos.

Bernd Schneider: Az idei szezon egyik nagy felfedezettje Németországban, a válogatottba is bekerült, és minden bizonnyal utazhat a világbajnokságra is. Pontos beadásai után sok gólt szereztek a társak, és jó rúgótechnikáját a szabadrúgásoknál is kamatoztatni szokta. Nagy csatát vívhat Roberto Carlosszal.

Michael Ballack: Az egyik legjobb formában lévő német futballista, középpályás létére 17 gólt rúgott a bajnokságban, a BL-ben pedig négyszer volt eredményes. Már a Manchester United elleni visszavágón is félig sérülten játszott, de összeszorította fogait, és végig a pályán maradt. A következő szezonban már a Bayern München profija lesz, és szeretne szépen búcsúzni a Leverkusentől.

Carsten Ramelow: A leverkuseniek egyik legkevésbé megbecsült tagja: nem szokták sztárolni, pedig a játéka rendkívül fontos a gyógyszergyáriak számára. A Real Madridból leginkább talán Claude Makeleléhez lehetne hasonlítani: rengeteget fut, sok labdát szerez, igazi motorja a csapatnak. Szükség esetén középhátvédként is bevethető.

Yildiray Bastürk: Az apró termetű, jól cselező töröknek ezúttal valószínűleg az eltiltott Zé Roberto helyén, a bal oldalon kell majd szerepelnie, de ez nem okozhat gondot neki, hiszen az idény elején már játszott ezen a poszton. A brazilhoz hasonlóan ördöngösen cselez, legnagyobb hibája, hogy sokszor túlságosan is önző.

Oliver Neuville: Az idény elején még ő volt az első számú támadó a csapatban, de tavasszal kisebb hullámvölgybe került, és Brdaric kiszorította, ám társa sérülése után visszakerült a csapatba. A Manchester elleni két elődöntőn egyaránt sorsdöntő gólt szerzett, összesen hatszor volt eredményes a BL-ben.

Dimitar Berbatov: Klaus Toppmöller valószínűleg a kétcsatáros játékot választja majd, annál is inkább, mert más választási lehetősége nem nagyon van. Minden bizonnyal a bolgár Berbatov kezd majd Neuville mellett, bár Brdaric felépülése esetén lehetséges, hogy mégiscsak a kispadra szorul.

Ajánlat:

A Real veszíthet többet a BL-döntőben