Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
A bajnoki címet gyermekével ünnepelte
Fotó: MTI


- Az öltözőben mennyire beszédtéma, hogy mindenki MU-gálát vár a 90 perctől?
- Azért olvasunk mi újságot és az interneten is szoktunk kalandozni, így magam is tudom, hogy mindenki Manchester- és Beckham-show-ra számít, ám mi ehhez nem akarunk asszisztálni. Ha az angolok "hülyét akarnak csinálni", jómagam nem sokat gondolkodom, a labdával együtt kiküldöm őket a rekortánra. Megeshet persze, hogy kikapunk akár 3-0-ra is, de az én gondolataimban a lefújásig kizárólag a győzelem forog majd.

- Nem tartanak a britek stílusától, a gyors és jól fejelő sztároktól?
- Egyáltalán nem. Tisztában vagyunk azzal, hogy jobbak, mert olyan közegben születtek, olyan mentalitást tettek magukévá, amivel képtelenek vagyunk versenyezni, de engem speciel nem érdekel ez sem, egyszerűen győzni akarok.

- Ezek szerint a döntetlennel sem lenne elégedett?
- A futballban az a szép, hogy kiszámíthatatlan, ezért én a meccs előtt sohasem gondolkodom másban, csak a győzelemben. Most is, bár ismétlem, lehet, hogy megszórnak bennünket, de ha nem a siker gondolatával futunk ki melegíteni, akkor az egész kísérlet eleve kudarcra van ítélve.

- A MU elleni párharcot hova sorolja hosszú pályafutásában?
- A leggyönyörűbb pillanatok egyikének tartom. Elvégre két és fél éve Dunakeszin már le akartak írni, most meg hamarosan a patinás Old Trafford stadionban készülhetek a legnépszerűbb angol sztárok ellen.

Bánki József