Vágólapra másolva!

A nem túl gyakori bírói ítéletről megkérdeztük dr. Bozóky Imrét, a hajdani remek játékvezetőt, az MLSZ jelenlegi elnökét, ám ő jelezte, noha lenne véleménye, UEFA-ellenőrként ezt nem hozhatja nyilvánosságra, mivel az európai szövetség ezt nem nézné jó szemmel. Nyilatkozhatott viszont Székely Ferenc, aki a japán-koreai világbajnokságon is részt vett, s aki jól ismeri az említett Feyenoord-Juventus találkozó játékvezetőjét, Lopez Nietót.

Az első BL-kör programja és eredményei/sport/focivilag/bl/20020829abajnokok.html

"Maximálisan igaza volt Lopez Nietónak, hiszen a hollandok két, korábbi szabadrúgásánál szintén kirepültek a sorfalból az olaszok és jó, ha öt méterre lehettek a rúgó játékostól. Nem véletlen, hogy mindkétszer fejbe is találta őket a labda. Ráadásul hiába mondják egyesek, hogy a másik oldalon nem ugyanígy ítélkezett a játékvezető, mivel az nem ugyanolyan eset volt. Az olaszok a szabadrúgást ugyanis nem végezték el, ezért nem is kellett figyelmeztetnie Lopez Nietónak a sorfalból kiugrani készülő hazai labdarúgót. Egyébként jól ismerem a spanyol játékvezetőt, kifejezett derűs, kedves ember, s személy szerint jó játékvezetőnek is tartom. A szerdai Feyenoord-Juventus meccset is jól vezette, minden ítélete jogos volt. Persze a játékvezetőé az a szakma, amelynél mindenkor lehet vitatkozni, ám szerintem Lopez Nieto szerdai döntései, ha szokatlanok is, de abszolút megalapozottak voltak."

Ezek után megtudtuk még, hogy Székely Ferenc is közreműködik Bajnokok Ligája-mérkőzésen, csak éppen azt nem tudja, hogy melyiken. Az UEFA ugyanis csak két nappal a meccs előtt, és egy nappal az indulás előtt tájékoztatja a játékvezetőket, hogy melyik repülőgépre szálljanak fel. Természetesen az európai szövetség ezt a módszert az esetleges manipulációk megelőzése érdekében alkalmazza.

Bánki József