Vágólapra másolva!

A La Gazzetta dello Sport című olasz napilap értesülése szerint az éppen Madridban tanácskozó - jelenleg már 18 tagú - G14 csoport is foglalkozik ezzel a témával. A javaslat szerint egyébként az első új rendszerű sorozatra a 2006-2007-es idényben kerülne sor, addig érvényes ugyanis a BL-re vonatkozó televíziós szerződés.

Az újság ugyan nem nevezte meg a forrását, de úgy tudja, hogy az elképzelés szerint a legerősebb bajnokságok élcsapatai szerepelnének az első osztályban, míg a hátrébb rangsorolt országok legjobb együttesei a második vonalban. Előbbiből ki lehetne esni, utóbbiból pedig fel lehetne jutni. Az első beosztás alapja az aktuális UEFA-rangsor lenne.

A Szuperliga létrehozásának ötlete már többször szóba került, eddig azonban valamennyi kezdeményezés zátonyra futott. A mostani próbálkozás hátterében egyébként az áll, hogy az UEFA nyári - a túlterhelt játékosok védelmét szem előtt tartó - döntése értelmében a következő idénytől már nem lesz második csoportkör, azaz a legjobb csapatok a jelenleginél kevesebb mérkőzést játszanak majd, és ezzel együtt vélhetően csökken a bevételük.

Nem érdektelen a BL?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=20592A második BL-kör me-netrendje, eredményei/sport/focivilag/bl/20021115amasodik2.html

A G14 tagjainak álláspontja a hírek szerint arról egyértelmű, hogy nem támogat semmiféle szakítást az európai szövetséggel, vagyis nem adja hozzájárulását egy, a Bajnokok Ligája mellett működő, rivális sorozat létrehozásához.

Az "újító" klubok névsora a következő: Ajax, PSV, Dortmund, Bayern München, Barcelona, Real Madrid, Internazionale, Juventus, Milan, Manchester United, Liverpool, Marseille, PSG, Porto, Valencia, Arsenal, Leverkusen, Lyon.