Vágólapra másolva!

Az Angliába kétgólos előnnyel érkező címvédő elsősorban brazil sztárja, Ronaldo kimagasló teljesítményének köszönheti továbbjutását, miután a dél-amerikai csatár háromszor is betalált a nem éppen jó napot kifogó Fabien Barthez hálójába.

"Egyre jobb formába lendül, és kezd azzá a játékossá válni, akire szükségünk van. Három lehetősége volt a meccsen, s mindannyiszor kihasználta az alkalmat" - értékelte a világbajnok dél-amerikai futballista kivételes produkcióját Vicente del Bosque, a spanyol klub vezetőedzője.

A házigazdák háromszor is kiegyenlítették a Real előnyét, majd végül a csereként beállt David Beckham második góljával 4-3-ra alakult a végeredmény. Ez azonban kevés volt az üdvösséghez, a madridi csapat 6-5-ös összesítéssel került a legjobb négy közé.

"A döntetlen talán igazságosabb lett volna, de a lényeg, hogy továbbjutottunk" - tette hozzá a királyi gárda trénere, majd kijelentette: mindent elkövetnek, hogy megvédjék címüket. Sir Alex Ferguson, a MU edzője a kudarc ellenére is büszke játékosaira.

"Összesítésben alulmaradtunk, de azt hiszem, kárpótolhat bennünket az, hogy erre a párharcra sokáig emlékezni fognak a szurkolók" - mondta a skót szakember. "Mindkét csapat csak a győzelem megszerzését tartotta szem előtt, s ez biztosítéka volt a nagyszerű színvonalnak. A pálya széléről is óriási élmény volt látni a szezon legjobb európai találkozóját."

Ferguson ugyanakkor csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy hazai környezetben négy gólt szerző együttese a remek teljesítmény ellenére sem jutott az elődöntőbe, de mint megjegyezte: Ronaldóra nem volt ellenszerük.

"Sok sikert kívánunk a Real Madridnak, azt hiszem, most már óriási esélye van arra, hogy idén is megnyerje a Bajnokok Ligáját."

A Real Madrid a Juventusszal csap össze a fináléba kerülésért, az első mérkőzést május 6-án rendezik a spanyol fővárosban, a visszavágóra 14-én kerül sor Torinóban, míg a május 28-i döntőnek Manchester ad otthont.

Az [origo] olvasói közül 3121-en nyilvánítottak véleményt abban a kérdésben, hogy lesz-e nem olasz, illetve nem spanyol csapat a BL legjobb négy együttese között.

A legtöbben, 1361-en (a szavazók 43,6%-a) azt mondták, hogy mindegy, úgyis a Real nyer, 662-en (21,2%) pedig úgy gondolták, hogy csak a MU érhet oda az elődöntőbe nem mediterrán csapatként.

612-en (19,6%) voltak azon a véleményen, hogy csak olaszok és spanyolok elődöntőznek majd, míg 255-en (8,2%) a Vörös Ördögök mellett az Ajax fiataljait várták továbbjutónak, 231-en (7,4%) pedig csak az Ajaxra voksoltak.

Összességében a latin futball szerelmesei örülhettek a negyeddöntők két napja után, hiszen egy spanyol (Real Madrid) csapat mellett három olasz (Inter, Milan, Juventus) gárda jutott az elődöntőbe.