Vágólapra másolva!

A legjelentősebb európai klubtrófeát kilencszer elhódító hazaiaknál az egyetlen sérült Raúl, akinek a góljai azonban nagyon hiányozhatnak majd. Őt valószínűleg Guti helyettesíti a kezdő tizenegyben.

Vicente Del Bosque vezetőedzőnek elsősorban a védelmet kell felráznia, hiszen a királyi gárda az elmúlt öt meccsén összesen 15 gólt kapott. Ráadásul a szombati bajnoki mérkőzésen a Real Mallorca csatáraival szemben teljes kapitulációra kényszerült a hátsó alakzat (1-5), amit a madridi szurkolók éles füttyszóval értékeltek a lefújást követően.

"Valóban nagyon sok gólt kapunk mostanában. Elszomorít a dolog, különösen a szombati kudarc, amit még akkor is nehéz feldolgozni, ha tisztában vagyok vele: a legnagyobbaknak is lehet rossz napjuk" - mondta a tréner, aki ennek ellenére várhatóan a megszokott négyest szerepelteti a védelemben.

Az egykori csapata ellen először pályára lépő világ- és Európa-bajnok francia irányító, Zinedine Zidane igyekezett megnyugtatni az aggódó drukkereket, s az egész csapat nevében ígéretet tett arra, hogy az igazi játékát játssza majd a Real Madrid.

A másik oldalon három kulcsember eltiltása okoz nagy fejtörést Marcello Lippinek. A védelem tengelyéből az uruguayi Paolo Montero esett ki, akit Mark Iuliano pótol majd, de az igazi problémát a két védekező középpályás, a holland Edgar Davids, valamint Alessio Tacchinardi kényszerpihenője jelenti.

Az olasz bajnokságot nyolc ponttal, már-már behozhatatlan előnnyel vezető torinói együttes mestere valószínűleg a veterán Antonio Contét és a horvát Igor Tudort küldi a pályára, de az is elképzelhető, hogy egyikük helyett Alessandro Birindelli vagy Gianluca Pesotto kap bizalmat.

A meccs előtt Lippi kijelentette: nem hajlandó a Real gyengébb szereplésével foglalkozni, mert szerinte ez teljesen normális egy ilyen nagy jelentőséggel bíró összecsapás előtt.