Vágólapra másolva!

Rossz hírekkel szolgált az olasz La Gazzetta dello Sport napilap a milánói szurkolók egy részének. A keddi Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója előtt ugyanis kiderült, az AC Milan brazil világbajnok kapusa, Dida nem léphet pályára az Inter elleni derbin, a hálóőr ugyanis még szombaton, a Brescia ellen olyan szerencsétlenül ütközött Laursennel, hogy bal keze megsérült. Az orvosok és csapat vezetése ugyan megpróbálta titokban tartani mindezt, ám hétfő estére kiderült, nem épülhet fel a kapus, így még a kispadon sem foglalhat helyet. Dida helyett a kapuban Christian Abbiati juthat lehetőséghez, míg a keretbe így a húszesztendős Simone Giovanni Brunelli került.

Carlo Ancelotti több fórumon is megerősítette, nem fél a találkozó előtt, s reméli, csapat a városi vetélytárs fölé tud kerekedni. "Nem kivárásra játszunk majd, szeretnénk hasonlóan futballozni, mint az első mérkőzésen és az év korábbi derbijein. Nagyon nagy nyomás van a csapaton, nagy a várakozás, amit érzünk is. Tudjuk, valami különleges bravúrra lesz szükségünk, hiszen ez egy nagy meccs, egy BL-elődöntő, ahol mindenkinek fontos dolga lesz" - nyilatkozta a szakvezető.

A szezon előtt a Milan elnöke (és Olaszország miniszterelnöke), Silvio Berlusconi kinyilatkoztatta vágyát: látványosan játszó csapatot szeretne látni az idény során. Az újságírók a sajtótájékoztatón meg is kérdezték Ancelottitól: a mutatott teljesítmény vagy az eredmény a fontosabb? "Mindkettő. Fontos, hogy jól futballozzunk, s komoly fejtörést okozzunk az Internek de ennek az eredményben is meg kell mutatkoznia" - jött a magabiztos válasz. Ancelotti elárulta, ismét számít a kezdőcsapatban a két brazilra, Rivaldóra és Serginhóra, akiknek fontos szerepet szán a találkozó során.

A másik oldalon a közönség "együtt lélegzik, együtt gyógyul" Christian Vierivel, akivel nemcsak lelkileg, de eredményesség szempontjából is erősebb lenne az Inter. A klasszis csatár, aki 24 góljával vezeti az olasz labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját, úgy véli, kész a játékra, ám pályára lépésével komoly kockázatot is vállalna. Vieri térde még a Valencia elleni, egy hónappal ezelőtti összecsapáson sérült meg, akkor úgy nyilatkoztak a klub orvosai, idén már biztosan nem lép pályára.

A csatár azonban a vártnál gyorsabban felgyógyult, s bár Hector Cúper is úgy nyilatkozott, vele nagyobb sansza lenne a csapatnak a továbbjutásra, hétfőn még nem nevezte a kezdőcsapatba.

"Beszéltem az orvosokkal, akik azt mondták, Vieri már játszhat. Ám én úgy vélem, a minimális kockázatvállalás is végzetes lehet. Húsz százalék esélyt adok arra, hogy csapatba állítom. Egy edző mindig aggódik valami miatt. Akkor is, ha nyer a csapata, de nem játszik jól, akkor is, ha jól futballozik, csak a győzelem marad el. Úgy gondolom, a játékunk sokat javult az utóbbi mérkőzéseken, de az eredmények nem nevezhetők a legjobbaknak. A Parma ellen kifejezetten jó formát mutattunk, csak ez nem volt elég a győzelemhez" - mondta Cúper, akinek Vieri sérülése mellett Coco állapota is aggodalomra ad okot. Az egykori Milan-játékost nevezte ugyan a találkozóra, még egyáltalán nem biztos, hogy pályára is lép.