Vágólapra másolva!

A kék-fehér együttes az első félidő hajrájában már megnyugtatónak látszó vezetéshez jutott, a brazil Welton Silva a 37. és a 42. percben is betalált Vilnrotter-Babócsy András kapujába.

"Ekkor sokkal jobb volt az MTK, mi ugyanis váratlanul passzívan játszottunk" - mondta a lefújás után a vendégek skót vezetőedzője, Keith Armstrong.

A szünet utáni folytatás fordulatot hozott, a bizonytalankodó hazai védők nem tudták feltartóztatni a nagy erővel támadó finn csapatot, az 54. percben Mika Kottila fejjel szépített, majd több egyenlítési lehetőség is kimaradt Végh Zoltán kapuja előtt.

"Magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, mert a mi tizenhatosunkra terelődött a játék. Pedig ezt el akartuk kerülni, hiszen tudtuk, hogy a vendégek beívelésekből nagyon veszélyesek tudnak lenni" - értékelte a mérkőzés ezen szakaszát a magyar bajnok vezetőedzője, Egervári Sándor.

A szavazás végeredménye (4301 voks)

Szerdán BL-meccs a Hungária körúton. Érdekli?

1. Megnézném, ha adja a tévé 1736 (40,4 %)
2. Ugyan már 1633 (38,0 %)
3. Az eredményről tudni akarok 771 (17,9 %)
4. Hát hogyne, ki is megyek 161 (3,7 %)


A kék-fehérek némi szerencsével - és csak egy kapott góllal - átvészelték a kritikus időszakot, majd az utolsó negyedórára ismét támadásba lendültek, s a végén a csereként pályára lépő Daniel Rednic 92. percben lőtt hatalmas góljával újra kétgólos lett az előny.

"Örömteli, hogy a végén ismét eredményesek voltunk, de nincs okunk az elbizakodottságra. Még semmi sem dőlt el" - szögezte le Egervári Sándor.

A visszavágóra jövő szerdán magyar idő szerint 18 órától kerül sor.

Az MTK-HJK párharc továbbjutójának valószínűsíthető következő ellenfele, a Celtic Glasgow a repülőgép egyik műszerének meghibásodása miatt csütörtök délelőttig Kaunasban ragadt.

A skót együttes az FKB elleni 4-0-s győzelmet követően azonnal Skóciába akart utazni, de a sebességmérő elromlott, s azt nem tudták szerdán este megjavítani. A küldöttséget szállító gép kétszer kísérelte meg a felszállást, de a pilóta végül érthető okok miatt nem vállalta a repülést. Ezért aztán a küldöttség a többi utassal együtt a litván városban töltötte az éjszakát.

Magabiztos Celtic-siker /sport/focivilag/bl/20030730mtkhjk.html?pIdx=1