Vágólapra másolva!

A Celtic a Puskás-stadionban - képgaléria

"Nehéz csatára, kiegyensúlyozott mérkőzésre számítok. Remélem, hogy nem kerülünk behozhatatlan hátrányba" - mondta a kedd esti sajtótájékoztatón a szigetországiak trénere. "Helsinkiben személyesen is láttam az MTK-t, amely kemény találkozón vívta ki a továbbjutást. Szerintem most is a második mérkőzés dönti el a párharcot."

Sokak szerint a selejtező harmadik fordulójában a legutóbbi szezonban többek között UEFA-kupa-döntőt játszó Celtic Glasgow számít toronymagas favoritnak, O'Neil azonban nem így véli. "Nem engedhetjük meg magunknak, hogy lebecsüljük az ellenfelet, mert annyira azért nem jó az együttesünk. Ráadásul számomra egyértelmű, hogy kiváló csapatmunkára képes az MTK, s néhány jó képességű játékos is tagja a gárdának."

A skótok szombaton gól nélküli döntetlent játszottak a Dunfermline vendégeként a bajnoki idénynyitón, de biztos, hogy más lesz szerdán este a kezdő tizenegy. A csatár Chris Sutton ugyanis kihagyta a hétvégi összecsapást, a budapesti kék-fehérek ellen azonban valószínű a szereplése. A vezetőedző egyelőre nem hirdette ki csapatát, de a skót újságírók szerint a következő futballisták alkotják majd az együttest a Puskás Ferenc-stadionban 20:15 órakor kezdődő találkozón: Douglas - Mjällby, Balde, Valgaeren - Agathe, Petrov, Lennon, Lambert, Thompson - Sutton, Larsson.

Egervári Sándor, az MTK Hungária vezetőedzője már a sajtótájékoztató elején kihirdette a tervezett kezdőcsapatát: Végh - Molnár, Pusztai, Juhász, Füzi - Zavadszky, Halmai, Jezdimirovic, Rednic - Illés, Silva. A magyar bajnok trénere rendkívül nehéz mérkőzésre számít, s véleménye szerint még Budapesten is a skót Celtic Glasgow az esélyes. "Ennek ellenére győzni akarunk, hiszen a sportban az a szép, hogy nem mindig a favoritok nyernek" - mondta Egervári.

A magyar együttes mestere hozzátette: ha sikerül továbbjutni, azzal egy álom válik valóra. Egervári egy skót újságíró kérdésére elárulta, edzői pályafutása eddigi legjobb eredményének tartaná, ha a csapata felülmúlná a Celticet, és ezzel bejutna a Bajnokok Ligájába.