Vágólapra másolva!

Továbbra is egy szempont vezérli a skót Celtic Glasgow labdarúgócsapatát, jelentette ki Martin O'Neill menedzser a helyi lapoknak. A szakvezető szerint a pénzügyi problémák megoldása és a skót labdarúgás miatt létfontosságú, hogy az MTK elleni Bajnokok Ligája-visszavágót is megnyerje az együttes, noha a csoportkörbe jutást már nem veszélyezteti semmi.

A Celtic meggyőző, 4-0-s sikere azt jelentette, a csapat a BL-ben továbbjutott, s ezzel azonnal garantált tízmillió fonthoz jutott. Márpedig a csőd szélén álló együttes számára ez úgy kell, mint egy falat kenyér. Az újabb győzelem a szurkolók és a játékosok megnyugtatása, no meg a jövő évi koefficiensszámítás miatt lényeges, azaz egy esetleges Celtic-sikerből hosszabb távon a többi skót gárda is profitálhat. Ez megmutatkozott a tavalyi szezonban is, hiszen többé-kevésbé a zöldek UEFA-menetelése jelentette azt, hogy Skócia bajnoka jövőre már selejtező nélkül automatikus résztvevője lesz a BL csoportfázisának.

Hogy a skótok megtarthassák ezt a remek pozíciót, szükséges a győzelem, s ezt O'Neill nagyon jól tudja. "Az lenne a legjobb, ha mindkét glasgow-i csapat továbbjutna, reméljük, a Rangersnek is összejön Koppenhágában. Ebből nemcsak mi húzhatnánk hasznot, hanem majd a többi skót együttes is. A Bajnokok Ligája az európai klubfutball csúcsa, minden játékos erről álmodik. A mai találkozón is győznünk kell, ha másért nem, a jövő évi koefficienspontok miatt. Sokan hajlamosak vagyunk elfeledni, milyen fontos mindez, remélem, játékosaim átérzik a helyzetet" - mondta O'Neill.

A skótoknál annyi változás lesz a kezdőcsapatban, hogy Douglas kapust a svéd Hedman váltja, a védelemben a sérült Mjällbyt (csakúgy, mint két hete Budapesten) Varga, Valgaerent Crainey helyettesíti majd. Nem kap a kezdőben lehetőséget a felépült walesi csatár, Hartson sem. Ott lesz viszont Lennon, aki lehet hogy, utoljára öltözik zöld-fehérbe: a középpályás a hírek szerint napokon belül a Middlesbrough-ba szerződik. Agathe és Smith a kispadon foglal majd helyet.

A magyar bajnokcsapat szerencsésen megérkezett Skóciába, az esti edzést követően Egervári Sándor ki is jelölte kezdőcsapatát, amelyben a két héttel ezelőtti mérkőzéshez képest nem kapott helyet Pusztai, Zavadszky és Rednic. Az esti mérkőzés előtt szerda délelőtt városnézés szerepelt a programban.

"Megtapasztaltuk, hogy a Celtic stadionja ugyanolyan, mint a csapat maga: fantasztikus. Úgy érzem, a továbbjutás már eldőlt, nekünk egy feladatunk van, a tisztes helytállás, valamint, hogy visszaállítsuk a magyar bajnok tekintélyét. Szoros mérkőzésre számítok, fegyelmezett csapatjátékkal" - nyilatkozta Egervári Sándor az esti tréninget megelőzően a klub hivatalos honlapján.

A várható összeállítások:
Celtic: Hedman - Varga, Baldé, Crainey - McNamara, Lambert, Lennon, Petrov, Thompson - Larsson, Sutton
MTK: Végh - Molnár, Juhász, Komlósi, dr. Füzi - Zabos, Halmai, Jezdimirovic, Pisont - Illés, Torghelle