Vágólapra másolva!

A riporter - aki 1993 óta, előbb a Magyar Televíziónál, majd a Sport1-nél folyamatosan közvetített Bajnokok Ligája-mérkőzéseket - gyakorlatilag évi 25 BL-mérkőzésre írt alá a Viasat3-hoz.

"Nincs szó kizárólagosságról, a huszonöt mérkőzés helyszíni közvetítésén kívül - ha kapok felkérést - azt csinálok, amit akarok" - mondta Hajdu B.. "Elvileg a Sport1-hez is visszadolgozhatnék, az NBA-meccseket például nagyon szívesen közvetítettem volna továbbra is. Korábbi alkalmazóm azonban nem igényli ezt. Hogy haraggal váltunk-e el egymástól, a Sport1 és én? Tény, hogy nagyon szerették volna, ha maradok, s amennyiben a Viasat3 átadta volna néhány meccs közvetítési jogát, akkor a Sport1-nél megengedték volna, hogy afféle kölcsönriporterként dolgozzam a konkurens csatornának. Mivel azonban nem lehetett szó a közvetítési jog egy részének átengedéséről, nekem is döntenem kellett: vagy a Viasat3, vagy a Sport1. Az előbbit választottam".

Hajdu B. még elmondta, hogy az anyagiak mellett - vagy előtt - a páratlan szakmai kihívás és lehetőség nyomott legtöbbet a latban: a szezonban 25 mérkőzést közvetíthet a helyszínről, három éven át. Ilyesmire nem volt még példa a magyar sporttelevíziózás történetében.

Hajdu B. szeptember 15-ig dolgozik a Sport1-nél, s 16-án mutatkozik be a Viasat3 színeiben: a Milan-Ajax mérkőzést közvetíti Milánóból, majd másnap már Londonból az Arsenal-Internazionale összecsapást.

Ch. Gáll András