Vágólapra másolva!

"Már a Sturm Graz együttesével is megtapasztaltam, s ez újfent bebizonyosodott, hogy a skót szurkolótábor képes a világon a legjobb hangulatot teremteni a stadionokban" - mondta az [origo]-nak Szabics Imre, majd hozzáfűzte: "Társaim játszottak korábban a Celtic ellen is, ám ők sem tudnak dönteni, hogy a Rangers vagy a Celtic tábora a félelmetesebb, mindenesetre kedden is olyan üvöltésben volt részünk, hogy azt egyhamar nem felejtjük el. Sajnos a meccset azonban mielőbb el kellene. Úgy érzem ugyanis, hogy nyerhettünk volna, de legalább az egy pontra rászolgáltunk, mégis kikaptunk. Ha az elején kapjuk a gólokat, egy szót sem szólhatunk, mert abban az időszakban valóban jobb volt a Rangers, ám éppen akkor egyenlítettek, sőt a vezetést is megszerezték, amikor kifejezetten jól futballoztunk."

"A már említett fanatikus szurkolótábor az egyenlítés után szinte belehajszolta a skótokat a győzelembe, ám aki látta a meccset, tanúsíthatja, az egyenlítő találatnál hatalmas balszerencsénk volt, hogy az összevissza pattogó labda Nerlinger elé került. A csapaton belül nagy az elkeseredés, hiszen kis szerencsével és odafigyeléssel nem csupán egy, hanem három pontot is hazavihettünk volna. Ezek után hátrányba kerültünk, a hazai mérkőzéseinket hoznunk kell, sőt a továbbjutáshoz a Manchester United otthonából is ponttal kellene hazatérnünk" - tette hozzá a válogatott csatár.

Szabics Glasgow-ban alig tíz perc lehetőséget kapott edzőjétől, erről így beszélt a támadó: "Nem volt rossz, akadtak jó megmozdulásaim, sajnos azonban egyenlítenünk már nem sikerült a hajrát kibekkelő skótok ellen. Mégis örülök, hogy játszhattam, mert tudom, odahaza sokan szorítanak értem mint az egyetlen, a Bajnokok Ligájában szereplő magyar futballistáért."

Bánki József